Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας 2009 από τον Όμιλο Grimaldi
Mare Nostrum Awards

Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας 2009 από τον Όμιλο Grimaldi

O διεθνής δημοσιογραφικός διαγωνισμός “Mare Nostrum Awards”, που προκηρύχθηκε από το Περιοδικό “Grimaldi Magazine Mare Nostrum”, έχει ως σκοπό την προώθηση και την ανάδειξη της γνώσης για τους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους, […]

O διεθνής δημοσιογραφικός διαγωνισμός “Mare Nostrum Awards”, που προκηρύχθηκε από το Περιοδικό “Grimaldi Magazine Mare Nostrum”, έχει ως σκοπό την προώθηση<...> και την ανάδειξη της γνώσης για τους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους, που αποτελούν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις χερσαίες μεταφορές δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία στην αειφόρο ανάπτυξη των μεσογειακών χωρών. Τα δημοσιογραφικά έργα που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό θα πρέπει να ασχοληθούν με το εξής θέμα: Οι νέοι θαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι, όχι μόνο προωθούν αειφόρες μεταφορές, αλλά φέρνουν πιο κοντά τους λαούς, αποκαλύπτουν νέες ομορφιές, ευνοούν την ειρήνη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι ολικής και μερικής απασχόλησης, φωτογράφοι και συγγραφείς εν γένει που θα έχουν επεξεργαστεί το θέμα όπως περιγράφεται παραπάνω, μεταξύ της 1ης Mαρτίου 2009 και της 31ης Ιουλίου 2009. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν συγγραφείς που διαμένουν στην Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μάλτα και που θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα έργα τους στα ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, γαλλικά ή ελληνικά.

Τα βραβεία θα δοθούν σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, ντοκιμαντέρ ή τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φωτογραφικά ρεπορτάζ, αλλά και σε οικονομικο-τουριστικές έρευνες, για τις οποίες η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει ότι συνάδουν με τη θεματική των βραβείων. Θα γίνουν δεκτά κείμενα δημοσιευμένα στην Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μάλτα, στα παρακάτω μέσα, έντυπα:

  • καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά
  • εκδόσεις του χώρου των οδικών μεταφορών πανεθνικής κυκλοφορίας
  • τουριστικά περιοδικά
  • δημοσιογραφικά πρακτορεία
  • ραδιοφωνικοί ή/και τηλεοπτικοί σταθμοί

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, αλλά δεν επιτρέπεται σε υπάλληλους ή συνεργάτες εταιρειών του Ομίλου Grimaldi. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους στην Οργανωτική Γραμματεία του διαγωνισμού έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2009, μέσω της συνήθους ταχυδρομικής οδού. Οι φάκελοι που αποστέλλονται δε θα επιστραφούν.

Για να διευκολυνθεί η απόκτηση πληροφοριών και άμεσων εμπειριών, χρήσιμων για τη σύνταξη των έργων τους, στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό “Mare Nostrum Awards” θα προσφερθεί φιλοξενία για δύο άτομα (εξαιρουμένης της υψηλής περιόδου) σε ένα ταξίδι μετ’επιστροφής σε ένα από τα πλοία της Grimaldi Lines ή της Minoan Lines, που εξυπηρετούν την Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μάλτα. Το ταξίδι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2009.

Τα βραβεία συνίστανται στην εφάπαξ καταβολή για κάθε έτος, πέντε χρηματικών διακρίσεων ύψους 10.000 ευρώ έκαστη. Τα βραβεία θα δοθούν κατά την απόλυτη κρίση της Επιτροπής. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Folco Quilici, συγγραφέας και σκηνοθέτης
Μέλη: Brahim Aouam, Πρόξενος της Τυνησίας στην Nάπολη, Βασιλική Aρμογένη, δημοσιογράφος και συνεκδότρια του περιοδικού, εφοπλιστής, Maurizio Belpietro, διευθυντής του περιοδικού Panorama, Michele Capasso, πρόεδρος του Fondazione Mediterraneo, Diana de Feo, δημοσιογράφος RAI, Enrique Gonzalez Torraba, συγγραφέας και δημοσιογράφος του El Pais, Mimmo Jodice, φωτογράφος, Paul Kyprianou, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών Ro-Ro, Roberto Napoletano, διευθυντής του Il Messaggero.
Γραμματέας: Saverio Barbati, δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού Grimaldi Magazine Mare Nostrum.

Οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Τα κριτήρια της επιλογής θα ανακοινωθούν κατά την απονομή των βραβείων.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα σε τόπο και ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εν καιρώ, με την υποχρέωση από την πλευρά των νικητών να είναι παρόντες ή, σε περίπτωση βεβαιωμένης αδυναμίας, να αποστείλουν εκπρόσωπό τους για την παραλαβή του Βραβείου. Όλες οι πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη συμμετοχή στην τελετή θα γίνουν εγκαίρως γνωστές στους νικητές. Ο Όμιλος Grimaldi διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει τα έργα των νικητών. Όλοι οι συμμετέχοντες εκχωρούν το δικαίωμα της χρήσης και δημοσίευσης των έργων τους ή μέρος αυτών, διατηρώντας το δικαίωμα να αναφερθούν ονομαστικά ως συγγραφείς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024