Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕλλιπής η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών Σκόπελου, Σκιάθου και Αλοννήσου
Αναγκαία η ίδρυση ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης

Ελλιπής η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών Σκόπελου, Σκιάθου και Αλοννήσου

Σύσκεψη με θέμα «Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου με τη χερσαία Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε προχτές, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο Σκοπέλου, μετά από πρωτοβουλία των δημάρχων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου. Στη σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν η Αντινομάρχης κα Ε. Αδαμάκη, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φ. Ζεμπέκης…

Σύσκεψη με θέμα «Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου με τη χερσαία Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε προχτές, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο Σκοπέλου, μετά από πρωτοβουλία<...>των δημάρχων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου. Στη σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν η Αντινομάρχης κα Ε. Αδαμάκη, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φ. Ζεμπέκης, οι δήμαρχοι των τριών νησιών ο κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο κ. Χρήστος Βασιλούδης και ο κ. Παναγιώτης Βλάικος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι: της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Σκιάθου, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, του Οικολογικού- Περιβαλο/γικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκιάθου, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, του Συλλόγου Ιδιόκτητων Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατόρων- Ταβερνών Σκιάθου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορείς των άλλων δύο νησιών και κάτοικοι των τριών νησιών.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα και στα τρία νησιά είναι η ελλιπής έως και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τη χερσαία Ελλάδα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Όλοι μάλιστα συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να συσταθεί εταιρία λαϊκής βάσης, στην οποία θα συμμετέχουν τα νησιά των Β. Σποράδων, ο δήμος Βόλου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, καθώς και φορείς οι οποίοι και αυτοί ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής των τριών νησιών.

Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι ο δήμος Βόλου, ο οποίος έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη από τις εμπορικές συναλλαγές με τα τρία νησιά πρέπει απαραίτητα να είναι ένθερμος υποστηρικτής της όλης προσπάθειας, αφού εκ των πραγμάτων το λιμάνι του Βόλου είναι ο βασικός σταθμός από και προς τις Β. Σποράδες. Επίσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίξει με όλα της τα μέσα το εγχείρημα αυτό των τριών νησιών μιας και αυτά τα νησιά αποτελούν τον κύριο οικονομικό παράγοντα της Μαγνησίας.

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι κατέληξαν στη σύσταση Επιτροπής, με σκοπό τη διερεύνηση των προϋποθέσεων για την ίδρυση της ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης. Δεσμεύτηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να ενημερώσουν τους κατοίκους των τριών νησιών, αλλά και του Νομού Μαγνησίας γενικότερα, για την αναγκαιότητα συμμετοχής, ίδρυσης και στήριξης της συγκεκριμένης εταιρίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024