Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΛΑΝΕ: Αμφίβολο αν τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν ακτοπλοϊκά πλοία

ΛΑΝΕ: Αμφίβολο αν τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν ακτοπλοϊκά πλοία

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Aνωμερίτη απέστειλε η Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία (ΛANE) η οποία ανήκει στον Όμιλο της ANEK, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική […]

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Aνωμερίτη απέστειλε η Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία (ΛANE<.>) η οποία<...> ανήκει στον Όμιλο της ANEK, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική ακτοπλοΐα και καταλήγοντας σε κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή καταλήγει "Kύριε Yπουργέ, διαβάζουμε ότι στα επόμενα χρόνια θα διατεθούν περί τα 6 τρισ. δραχμές για τη γεωργία. Για την εξυπηρέτηση της γεωργίας και γεωργικών προϊόντων απαιτούνται μεταφορικά μέσα. Απαιτούνται και πλοία. Με την παρούσα κατάσταση αμφιβάλλουμε αν στα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρχουν ακτοπλοϊκά πλοία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτεία και την τότε κυβέρνηση.

Η ελληνική ακτοπλοΐα έφθασε στην ώρα μηδέν. Εάν ειλικρινά επιθυμείτε να μην διαταραχθεί ο ακτοπλοϊκός και κοινωνικός ιστός των περισσοτέρων νησιών της επικράτειας, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, όπως: Η Αγροτική Τράπεζα να δανειοδοτήσει, άτοκα επί διετία με κεφάλαια κίνησης ανά πλοίο 100 – 150 εκ. δρχ. τις εταιρίες, εφόσον στα πλοία υπάρχουν περιθώρια υποθήκης.
Χωρίς επιβάρυνση να ανασταλούν επί 6μηνο οι οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠA, NAT, λιμ. ταμεία).
Η άμεση λήψη συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων ευελπιστούμε ότι θα αποτρέψει τη διάλυση εταιριών οι οποίες και για λόγους ανταγωνισμού πρέπει να επιβιώσουν".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024