Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαMinoan Flying Dolphins: Δεν υπάρχει συγκοινωνιακό πρόβλημα στις Κυκλάδες

Minoan Flying Dolphins: Δεν υπάρχει συγκοινωνιακό πρόβλημα στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Minoan Flying Dolphins και η Hellas Ferries, μετά τον έντεχνα οργανωμένο και θορυβώδη καταιγισμό δηλώσεων διαφόρων παραγόντων, για δήθεν ύπαρξη συγκοινωνιακών προβλημάτων στις θαλάσσιες συγκοινωνίες […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Minoan<.> Flying Dolphins και η Hellas Ferries<.>, μετά τον έντεχνα οργανωμένο και θορυβώδη καταιγισμό δηλώσεων διαφόρων παραγόντων, για δήθεν<...> ύπαρξη συγκοινωνιακών προβλημάτων στις θαλάσσιες συγκοινωνίες των Κυκλάδων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, δηλώνει τα παρακάτω: Τις γραμμές των Κυκλάδων εξυπηρετούν πλοία 8 εταιριών.
Το ναυλολόγιο που ορίζεται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είναι υποτιμημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διανυόμενο μίλι σε γραμμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και 54%.
Από το παραπάνω ναυλολόγιο, το 32% εκχωρείται δια νόμου σε διάφορα ταμεία και την πολιτεία, με αιτιολογία την κατασκευή μεταξύ άλλων και λιμενικών έργων. Οι εταιρίες μας με δική τους πρωτοβουλία έχουν προχωρήσει σε εμπορικές εκπτώσεις, οι οποίες ειδικά με την καθιέρωση του ενιαίου εισιτηρίου πολλαπλών διαδρομών Island Pass, την έγκριση του οποίου αναμένουμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα ανέλθουν σε ποσοστό ως και 40%.
Οι εταιρίες μας προγραμμάτισαν και θα συμπληρώσουν κατόπιν προτροπής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χ. Παπουτσή συχνότητα δρομολογίων ανά γραμμή μεγαλύτερη μέχρι και 30% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο, στις γραμμές των Κυκλάδων θα πλέουν 4 ολοκαίνουργα ταχύπλοα καταμαράν της εταιρίας μας, που θα συντομεύσουν το χρόνο ταξιδιού κατά 50%.
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι "οι εταιρίες είναι υπερήφανες που στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα διακίνησαν με τα ανακαινισμένα πλοία τους, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με απόλυτη ασφάλεια ως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα πλαίσια των κανόνων που ορίζει το ΥΕΝ, τον κύριο όγκο της μεταφορικής κίνησης στις Γραμμές των Κυκλάδων.
Φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε μια άφιξη πλοίου μας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά με απόλυτη ασφάλεια κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπου έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ, οι οποίες υποχρέωσαν τους επιβάτες να αναζητήσουν όλοι καταφύγιο στους στεγασμένους χώρους του πλοίου, δεν αμαυρώνουν την αναβάθμιση των θαλασσίων συγκοινωνιών της πατρίδας μας, που επιδιώκουν πρωτοποριακά μόνες, χωρίς κρατική ενίσχυση, οι εταιρίες μας."

Τελειώνοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι επιδίωξη και επιθυμία των εταιριών είναι προοδευτικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, δηλαδή τα πλοία, να δημιουργήσουν ένα φερέγγυο, ποιοτικά αναβαθμισμένο και ασφαλή δρόμο επικοινωνίας με τα νησιά μας, γεγονός που οι Έλληνες Ακτοπλόοι, μπορούν και ήδη υλοποιούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024