Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαπουτσής: Σύσταση επιτροπής για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας

Παπουτσής: Σύσταση επιτροπής για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας

Τη σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων και ειδικών που θα της ανατεθεί έπειτα από διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, να χαράξει το αργότερο εντός διμήνου το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα […]

Τη σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων και ειδικών που θα της ανατεθεί έπειτα από διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, να χαράξει<...> το αργότερο εντός διμήνου το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, εξήγγειλε την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής. Σύμφωνα με τον υπουργό η Eπιτροπή θα αποτελείται από επιxειρηματίες, τοπικούς φορείς, ναυτικούς, Eπιμελητήρια και από όλους όσους σxετίζονται με ελληνική ακτοπλοΐα.
Ο υπουργός αποδέχθηκε μεν αλλά μετέθεσε για αργότερα το αίτημα των πλοιοκτητών για αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 10%. Η περικοπή των δρομολογίων που εφάρμοσαν οι εταιρίες καθιστά το θέμα της αύξησης ανεπίκαιρο, ενώ ο χρόνος και το ύψος της αύξησης θα καθοριστεί σύμφωνα με την κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Ο κ. Παπουτσής απάντησε αυστηρά στην προειδοποίηση της Minoan<.> Flying Dolphins ότι θα σηκώσει ξένη σημαία σε πλοίο της στη γραμμή της Αδριατικής αν επιμείνει το υπουργείο στην απόφασή του για διπλά πληρώματα στα ταχύπλοα νέας τεχνολογίας τονίζοντας ότι "Η κυβέρνηση δεν συγκυβερνά, αλλά κυβερνά, και απολογείται μόνο στον ελληνικό λαό".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024