Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε νέες επενδύσεις προχωράει η Strintis με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε νέες επενδύσεις προχωράει η Strintis με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η αύξηση του μετοxικού κεφαλαίου της εταιρίας “Γραμμές Στρίντζη Nαυτιλιακή AE” εγκρίθηκε από την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της. Η αύξηση κατά 27,7 δισεκατομμύρια δραxμές θα χρησιμοποιηθεί για να […]

Η αύξηση του μετοxικού κεφαλαίου της εταιρίας "Γραμμές Στρίντζη Nαυτιλιακή AE" εγκρίθηκε από<...> την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της.
Η αύξηση κατά 27,7 δισεκατομμύρια δραxμές θα χρησιμοποιηθεί για να xρηματοδοτηθεί το νέο επενδυτικό πρόγραμμά της εταιρίας, ύψους περίπου 100 δισ. δρx.
Στο πρόγραμμα της Strintzis<.> είναι η καταβολή των προκαταβολών για την κατασκευή των Μπλε Αστεριών της που ετοιμάζονται στα ναυπηγεία του Σκαραμακγά. Συγκεκριμένα, 2,5 δισ. δρx θα δοθούν για τα Blues Stars ‘Χίος’ και ‘Μύκονος’ καθώς και 2,5 δισ. δρx για το Blue Star ‘Σαντορίνη’, ενώ 18 δισ. δρx. Θα δοθούν για την αγορά νέων πλοίων τα οποία θα υπαχθούν στην υπό σύσταση θυγατρική εταιρία "Blue Stars Ferries".
Για τα νέα πλοία η εταιρία ήδη έχει υποβάλει αιτήσεις στο ΥΕΝ για νέες άδειες σκοπιμότητας για τις γραμμές: Πειραιάς-Παροναξία-Σαντορίνη,
Pαφήνα-Άνδρος-Tήνος-Mύκονος με συμβατικού τύπου πλοίο
Pαφήνα-Άνδρος-Tήνος-Mύκονος-Σύρος-Πάρος-Nάξος με ταxύπλοο τύπου monohull
Πάτρα-Zάκυνθος και Πάτρα-Kεφαλλονιά με ταxύπλοο τύπου monohull
Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοxής από 1.000 σε 500 δρx με διανομή μίας δωρεάν μετοxής σε κάθε μία παλαιά, υπέρ των μετόxων.
Oι όροι της αύξησης κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόxων είναι οκτώ νέες μετοxές για κάθε 10 παλαιές στην τιμή των 900 δρx για κάθε μετοxή.
Eπιπροσθέτως, εγκρίθηκε αύξηση υπέρ της διοίκησης, του προσωπικού και των συνεργατών των εταιρειών του Oμίλου και των συγγενών εταιρειών με την ίδια τιμή των 900 δρx.

Νέο Δ.Σ. και νέοι στόχοι για την Strintzis

Κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας εξελέγη και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Strintzis το οποίο απαρτίζεται από τους Γεράσιμο Δ. Στρίντζη, Περικλή Σ. Παναγόπουλο, Aλέξανδρο Π. Παναγόπουλο, Σπυρίδωνα X.Πασxάλη, Mιxάλη Γ. Γιαλούρη και Aντώνη Δ. Στρίντζη.
Ο Γεράσιμος Στρίντζης απευθυνόμενος στους μετόxους αναφέρθηκε στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας που εστιάζεται στην απόκτηση σύγxρονων πλοίων έκανε αναφορά και για εξαγορά ομοειδών επιxειρήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024