Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Τζωάννου με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος

Συνάντηση Τζωάννου με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, κ. Μιχάλη Τσιφάκη, συναντήθηκε προχτές στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίαςτης […]

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, κ. Μιχάλη Τσιφάκη, συναντήθηκε προχτές στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας<...>της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΕΝ και ειδικότερα με το Γραφείο Αγορανομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που έχει στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών κατά τη μετακίνησή τους με πλοία της ακτοπλοΐας. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές η άριστη συνεργασία σε όλο το φάσμα των ενεργειών που προωθούν από κοινού το ΥΕΝ και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλης Τσιφάκης αναφέρθηκαν:

  • Στην εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών – καταναλωτών, που ξεκίνησε την 01/06/07, με τη διανομή 25.000 περίπου φυλλαδίων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που αναγράφουν τις τιμές διατιμημένων προϊόντων, τα οποία διατίθενται στα κυλικεία των πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα και οδηγίες.
  • Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τη διαπίστωση της τήρησης των ισχυουσών αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.
  • Στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ΥΕΝ – Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, προς όφελος των ταξιδιωτών – καταναλωτών.


Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλύπτοντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θέσπισε τη χάρτα των δικαιωμάτων των επιβατών, προκειμένου όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι ξένοι επισκέπτες να έχουν άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις από και προς τη νησιωτική χώρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύνολο 2.254 ελέγχων που πραγματοποίησαν τα Λιμενικά Όργανα από τις αρχές του 2006 έως σήμερα βεβαιώθηκαν 87 παραβάσεις, από τις οποίες 62 αφορούσαν αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις σε Ε/Γ-Ο/Γ –Τ/Χ πλοία, ενώ υποβλήθηκαν 65 μηνύσεις κατά παραβατών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024