Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεχίζονται οι αγορές πλοίων από την Minoan Flying Dolphins

Συνεχίζονται οι αγορές πλοίων από την Minoan Flying Dolphins

Η διοίκηση της Minoan Flying Dolphins στα πλαίσια του επιχειρηματικού σχεδίου της ανακοίνωσε την απόκτηση τριών επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων , τα οποία ανήκουν στην εφοπλιστική οικογένεια Νομικού. Πρόκειται για […]

Η διοίκηση της Minoan<.> Flying Dolphins στα πλαίσια του επιχειρηματικού σχεδίου της ανακοίνωσε την απόκτηση τριών επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων , τα οποία ανήκουν στην εφοπλιστική<...> οικογένεια Νομικού.
Πρόκειται για το F/B Άνεμος, το οποίο είναι δρομολογημένο στην γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Ικαρία – Σάμος – Πάτμος – Λειψοί, το F/B Λήμνος, το οποίο είναι δρομολογημένο στη γραμμή Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, και το F/Β Μακεδών, το οποίο είναι δρομολογημένο στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος.
Με την παραπάνω ενέργεια, υλοποιείται μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά στις Γραμμές Κυκλάδων – Νήσων Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκανήσων, καθώς και στις Γραμμές Σποράδων.
Στην γεωγραφική περιοχή των Σποράδων, υπάρχει έντονη και ιδιαίτερη επιτυχημένη παρουσία της MFD με στόλο ταχύπλοων σκαφών νέας τεχνολογίας στα οποία από τον προσεχή Ιούνιο θα προστεθεί το ναυπηγούμενο Highspeed 3 με μεταφορική ικανότητα 652 επιβατών και υπηρεσιακή ταχύτητα 42 κόμβων, που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Austal της Αυστραλίας.
Με την απόκτηση του F/B Άνεμος, η MFD μπορεί πλέον να προσφέρει στο επιβατικό κοινό δρομολόγια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Η αγορά των 3 παραπάνω πλοίων, κρίθηκε ως επιβεβλημένη ενέργεια αφενός για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών και στον τομέα των πάσης φύσεων οχημάτων, αφετέρου για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών με τον χαμηλότερο σε σχέση με τους ναύλους των πλοίων νέας τεχνολογίας ναύλο των συμβατικών πλοίων.
Με τα παραπάνω πλοία διακινούνται ετησίως στις γραμμές Σποράδων 300.000 περίπου επιβάτες και 50.000 οχήματα, ενώ στις γραμμές Κυκλάδων και Νήσων Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκανήσων 125.000 επιβάτες και 25.000 περίπου οχήματα. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 3 αυτών πλοίων ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 2,05 δισ. δρχ. περίπου.
Η κίνηση αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, αφού με την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της εταιρίας στις Σποράδες μέσω των ταχύπλοων νέας τεχνολογίας, με τα οποία διακινούνται ετησίως περίπου 390.000 επιβάτες, υπερδιπλασιάζεται η δυναμικότητα της εταιρίας στην γεωγραφική αυτή περιοχή. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα επέκτασης της παρουσίας της MFD στην δρομολογιακή γραμμή Κυκλάδων, Νήσων Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, δίνοντας έτσι το περιθώριο στους επιβάτες συνδυασμών δρομολογίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024