Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΘανάσιμος τραυματισμός μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Πήγασος»
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Θανάσιμος τραυματισμός μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Πήγασος»

Με θανάσιμο τραυματισμό ενός 49χρόνου ναύτη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόσδεση του Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Πήγασος» Ν.Π.10415 στο λιμάνι του Γυθείου, εξαιτίας αποκοπής του πρυμναίου κάβου. Το πλοίο εκτελούσε […]

Με θανάσιμο τραυματισμό ενός 49χρόνου ναύτη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόσδεση του Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Πήγασος» Ν.Π.10415 στο λιμάνι του Γυθείου<...>, εξαιτίας αποκοπής του πρυμναίου κάβου. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κύθηρα για Γύθειο – Κύθηρα, με 249 επιβάτες, 93 Ι.Χ, 5 Φ/Γ και 5 Δ/Κ.

Η σορός του ανωτέρω αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ενώ στην συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου διέταξε την σύλληψη του Πλοιάρχου και του Υπάρχου του ανωτέρω πλοίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Γυθείου.

ΣΥΝ: Στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά το θέμα των συνθηκών εργασίας των ναυτεργατών

“Ο τραγικός θάνατος του 40χρονου ναύτη του επιβατηγού “Εξπρές Πήγασος” στο Γύθειο φέρνει για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια το θέμα των συνθηκών εργασίας των ναυτεργατών. Είναι προκλητικό σε μια εποχή υπερκερδών για το εφοπλιστικό κεφάλαιο να μην λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέπουν τέτοια τραγικά συμβάντα. Οι ζωές των εργαζομένων στα πλοία δεν είναι αναλώσιμο είδος. Στην οικογένεια του αδικοχαμένου ναύτη εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και ταυτόχρονα δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε, όσο περνάει από το χέρι μας, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ναυτικών μας”. Τα παραπάνω ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024