Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών για γνωστοποίηση των δρομολογίων τους

Υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών για γνωστοποίηση των δρομολογίων τους

Την υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών να γνωστοποιούν ευρέως και αμέσως τα δρομολόγιά τους, υπενθύμισε με επιστολή του προς την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και την Ένωση Πορθμείων Πλοίων Εσωτερικού, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης

Την υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών, βάσει της απαίτησης του άρθρου 4 του Ν.2932/01, να γνωστοποιούν ευρέως και αμέσως τα δρομολόγιά τους, υπενθύμισε<...> με επιστολή, την οποία απέστειλε προς την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και την Ένωση Πορθμείων Πλοίων Εσωτερικού, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είναι γνωστό βάση των διατάξεων του νέου νόμου για την απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδοεπικοινωνιών, τα δρομολόγια οριστικοποιούνται έξη μήνες πριν από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, γεγονός το οποίο δίνει τη δυνατότητα, πλην του ΥΕΝ, σε ναυτιλιακές εταιρίες, λιμάνια και τουριστικούς φορείς να προγραμματίζουν τις εργασίες τους και να πληροφορούν πολίτες και τουρίστες για τα δρομολόγια πλοίων. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το ΥΕΝ και ο ΟΛΠ έχουν καταθέσει στην “Κοινωνία της Πληροφορίας” ειδικό πρόγραμμα με τον τίτλο “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”, το οποίο αναμένεται σύντομα να γίνει αποδεκτό.

Όσον αφορά την νομική υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών για έγκαιρη έκδοση των δρομολογίων τους και πληροφόρηση του κοινού, ο κ. Ανωμερίτης υπενθύμισε στους ακτοπλόους την Οδηγία της ΡΑΘΕ (1/2002) “για την έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων τους τη δρομολογιακή περίοδο 2002-2003”, που πρέπει να περιλαμβάνουν σαφή ενημέρωση των χρηστών (επιβατών, μεταφορέων) και συγκεκριμένα :

  • Τα ωράρια αναχώρησης και άφιξης των πλοίων στα λιμάνια
  • Τις θέσεις παραβολής ή πρυμνοδέτησης των πλοίων σε κάθε λιμάνι
  • Τις δυνατότητες εναλλακτικής ενδιαίτησης των επιβατών στα πλοία (ενιαία θέση, οικονομική, διακεκριμένη)
  • Την τιμολόγηση των παρεχομένων μεταφορικών ή άλλων συμπληρωματικών υπηρεσιών
  • Τυχόν εμπορικές εκπτώσεις
  • Τις ευκολίες κράτησης θέσεων
  • Τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων

Όπως έγινε γνωστό, ο ΥΕΝ ζήτησε από τους ακτοπλόους να προβούν με ανακοινώσεις, εκτυπώσεις ή με άλλο μέσο μέχρι την 1η Απριλίου σε ενημέρωση του κοινού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024