Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΆρχισε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του Costa Concordia
Κρουαζιέρα

Άρχισε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του Costa Concordia

Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, κατά το οποίο 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανόρθωση του πλοίου που είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Giglio.

Ξεκίνησε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στο νησί Giglio της Τοσκάνης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 12 ώρες.

“Εχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι έλεγχοι και η επιχείρηση ξεκίνησε”, δήλωσε ο Fabrizio Curcio, υποδιευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ανόρθωση ενός πλοίου τέτοιου μεγέθους (μήκους 290 μέτρων και ύψους δέκα ορόφων), το οποίο βρίσκεται με βυθισμένη τη μία του πλευρά. Η επιχείρηση θα διαρκέσει δέκα έως δώδεκα ώρες και σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Η ανόρθωση θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από την πλωτή “αίθουσα ελέγχου”, όπου 12 άνθρωποι, ο καθένας μπροστά στο κομπιούτερ του, θα χειρίζονται διαφορετικά μέρη της επιχείρησης.

Επικεφαλής των εργασιών είναι ο Νοτιοαφρικανός Nick Sloane, ειδικός στις ανελκύσεις, ο οποίος ηγείται ομάδας 500 ατόμων, που εργάζονται σε 24ωρη βάση. Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απομάκρυνση του γιγάντιου πλοίου που κείτεται εδώ και 20 μήνες μπροστά από το λιμάνι του Giglio, η οποία περιλαμβάνει την ανόρθωση του Costa Concordia, ώστε να επιστρέψει σε μία “πιο φυσιολογική θέση”, την ανέλκυση και, τέλος, τη ρυμούλκησή του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024