Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕνισχυμένη επιτήρηση της τήρησης των μέτρων στα λιμάνια
Ακτοπλοΐα

Ενισχυμένη επιτήρηση της τήρησης των μέτρων στα λιμάνια

Αυξημένη επιτήρηση και πρόσθετους ελέγχους σε λιμάνια και πλοία από το Λιμενικό Σώμα ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε ειδικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων των επόμενων ημερών, κατέληξε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός, που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του συνόλου των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, αφορά:

  • Πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης της τήρησης των μέτρων στα λιμάνια, με ειδικές προβλέψεις για όσα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη κίνηση, τόσο κατά την επιβίβαση, όσο και κατά την αποβίβαση
  • Πρόγραμμα αυξημένων ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στα πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης, “στόχος και προτεραιότητά μας είναι η μέγιστη τήρηση όσων προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επιβατών, όσο και των πληρωμάτων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού αξιοποιούμε το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, καθώς επίσης και οι διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024