Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Cunard προσθέτει τέταρτο κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της
Κρουαζιέρα

Η Cunard προσθέτει τέταρτο κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της

Το πλοίο αυτό θα είναι το τέταρτο πλοίο του στόλου μαζί με το Queen Mary 2, το Queen Victoria και το Queen Elizabeth, όπου για πρώτη φορά από το 1998 η πολυτελής εταιρεία θα έχει τέσσερα κρουαζιερόπλοια συγχρόνως.

H πολυτελής εταιρεία κρουαζιέρας Cunard – που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Εταιρειών Αμφιτρύων – ανακοίνωσε την προσθήκη τέταρτου πλοίο στον στόλο της. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος των φιλόδοξων σχεδίων για την Cunard παγκοσμίως.

Η Carnival Corporation & plc – η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας παγκοσμίως και μητρική εταιρεία της Cunard – έχει υπογράψει συμφωνητικό με την Fincantieri S.p.A., στην Ιταλία, να κατασκευάσει ένα νέο κρουαζιερόπλοιο που θα είναι έτοιμο το 2022, ώστε να προστεθεί στον στόλο της Cunard.

Το πλοίο αυτό θα είναι το τέταρτο πλοίο του στόλου μαζί με το Queen Mary 2, το Queen Victoria και το Queen Elizabeth, όπου για πρώτη φορά από το 1998 η πολυτελής εταιρεία θα έχει τέσσερα κρουαζιερόπλοια συγχρόνως.

Το εικονικό και απαράμιλλης πολυτέλειας προϊόν της Cunard δυναμώνει, καθώς είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο το 2015, ώστε να γιορτάσουν τα 175α γενέθλια της εταιρείας. Η εταιρεία έκτοτε έχει επενδύσει πάνω από 120 εκατ. λίρες στερλίνες στην ανακαίνιση της ναυαρχίδας του στόλου Queen Mary 2 και στο Queen Victoria.

Παράλληλα με τα ενδιαφέροντα νέα δρομολόγια που περιλαμβάνουν νέους προορισμούς και ειδικές εκδηλώσεις για το 2018 και 2019, η Cunard έχει αναπτύξει και την εμπειρία των επιβατών, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του luxury πελάτη μέσω νέων συνεργασιών για τα μπαρ και τα εστιατόρια και των προγραμμάτων ψυχαγωγίας της σε όλο τον στόλο.

Ο Simon Palethorpe, Senior Vice President, Cunard δήλωσε: “Πρόσφατα γιορτάσαμε τα 50ά γενέλθλια ενός από τα πιο αγαπημένα υπερωκεάνια, το QE2. Ποιός καλύτερος τρόπος τρόπος να γιορτάσουμε το σημαντικό του ρόλο στην ιστορία της Cunard από το να ανακοινώσουμε τη δέσμευσή μας στο μέλλον της Cunard με την παραγγελία ενός νέου κρουαζιεροπλοίου. Η Cunard προσφέρει απαράμιλλες υπερωκεάνιες εμπειρίες και το νέο κρουαζιερόπλοιο υποστηρίζει τα σχέδιά μας να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας διεθνώς”.

Η Cunard θα αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το νέο κρουαζιερόπλοιο κατά την διάρκεια του 2018 και μέχρι την έναρξη των δρομολογίων του.

Στατιστικά για το νέο πλοίο:

  • Το νέο κρουαζιερόπλοιο, 113.000 τόνων, θα έχει χωρητικότητα 3.000 επιβατών και θα ξεκινήσει το 2022
  • Θα είναι το 249ο πλοίο που θα φέρει τη σημαία της Cunard
  • Είναι το πρώτο νέο κρουαζιερόπλοιο της Cunard τα τελευταία 12 χρόνια από την έναρξη του Queen Elizabeth το 2010
  • Είναι η πρώτη φορά από το 1998 όπου η πολυτελής εταιρεία θα έχει τέσσερα κρουαζιερόπλοια συγχρόνως σε λειτουργία

H Cunard αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Εταιρειών Αμφιτρύων και είναι μια πολυτελή βρετανική εταιρεία κρουαζιέρας με βάση το Carnival House στο Southampton. Ανήκει στον Όμιλο Carnival Corporation από το 1998. Έχει υπάρξει ο μεγαλύτερος μεταφορέας επιβατών στον Βόρειο Ατλαντικό και το 2015 γιόρτασε τα 175 χρόνια της. Διατηρεί τρία υπερωκεάνια, τα Queen Mary 2, Queen Elizabeth και Queen Victoria.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024