Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ ΟΛΠ ΑΕ πιστοποιήθηκε με τρία πρότυπα διαχείρισης ISO από το Lloyd's Register
Λιμένες

Η ΟΛΠ ΑΕ πιστοποιήθηκε με τρία πρότυπα διαχείρισης ISO από το Lloyd's Register

Ο ΟΛΠ πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά από το LR το 2013 με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και με το σύστημα διαχείρισης περιβάλλοντος ISO 14001 για την παροχή υπηρεσιών κρουαζιέρας.

Στην Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ απονεμήθηκαν χθες 9 Δεκεμβρίου 2020, τα πιστοποιητικά σε τρία πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO από το Lloyd’s Register (LR), σε μια ψηφιακή τελετή καταδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για την τήρηση βέλτιστων πρακτικών στις διεργασίες και συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ο ΟΛΠ πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά από το LR το 2013 με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και με το σύστημα διαχείρισης περιβάλλοντος ISO 14001 για την παροχή υπηρεσιών Kρουαζιέρας. Το 2018, το πεδίο πιστοποίησης επεκτάθηκε για να καλύψει την παροχή υπηρεσιών Ακτοπλοΐας, Διακίνησης Αυτοκινήτων, και Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τη διαχείριση του κέντρου Logistics και των έργων κατασκευής και συντήρησης Λιμένος. Πρόσφατα το πεδίο της πιστοποίησης επεκτάθηκε και πάλι για να συμπεριλάβει έναν αριθμό πρόσθετων βασικών δραστηριοτήτων, όπως: την παροχή υπηρεσιών στη Ναυπηγοεπισκευή (δύο μόνιμες δεξαμενές στην Ακτή Βασιλειάδη και τρεις πλωτές δεξαμενές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος), υποπαραχωρήσεις θέσεων ελλιμενισμού, χερσαίοι χώροι Ναυπηγοεπισκευής (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Προβλήτας Δραπετσώνας, Προβλήτας ΔΕΗ) και τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η ΟΛΠ ΑΕ έλαβε επίσης πιστοποίηση ISO 50001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας της εταιρείας από το LR, για πρώτη φορά.

Ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ, Zhang Anming δήλωσε: “Η ΟΛΠ ΑΕ επιδιώκει συνεχώς τη βελτίωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαχείριση της ενέργειας. Γι’αυτό, συμπεριλάβαμε στους στρατηγικούς μας στόχους τις πιστοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO. Με αυτήν την επέκταση του πεδίου πιστοποίησης, ο ΟΛΠ έχει επιτύχει την πιστοποίηση ISO 9001 και ISO 14001 για όλες τις δραστηριότητές του και για πρώτη φορά για τη Διαχείριση Ενέργειας. Μέσω αυτού του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΟΛΠ ΑΕ θα λειτουργεί με συνεπή τρόπο για να κατανοεί και να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της, να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να λειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα”.

Επίσης σημείωσε ότι “είμαστε περήφανοι και πολύ ευχαριστημένοι για την απόκτηση των πιστοποιήσεων αυτών και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Lloyd’s Register για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια“.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που απονέμουμε στην ΟΛΠ ΑΕ αυτές τις πιστοποιήσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Εταιρείας στη διαχείριση της ποιότητας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Ο ΟΛΠ επενδύει συνεχώς σε διεθνή συστήματα διαχείρισης, βάζοντας έτσι ένα ισχυρό θεμέλιο για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή απόδοση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Lloyd’s Register είναι ο επιλεγμένος στρατηγικός συνεργάτης της ΟΛΠ ΑΕ σε αυτό το ταξίδι εξέλιξης“, δήλωσε ο κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, διευθυντής Ναυτιλιακών και Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης για το Lloyd’s Register. “Παρ’όλο που δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε αυτήν την τελετή ζωντανά λόγω των ισχυόντων προστατευτικών μέτρων για την πανδημία, η τεχνολογία μας επιτρέπει ωστόσο να εορτάσουμε αυτήν τη σημαντική στιγμή”, πρόσθεσε.

O κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, διευθυντής Ναυτιλιακών και Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης για το Lloyd’s Register και στην οθόνη (από αριστερά) ο Chen Yuping, Manager Επιχειρησιακής Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ, ο Zhang Anming, εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ και η κα Γιούλη Κομματά, Deputy Manager Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου & Επιθεώρησης ΟΛΠ ΑΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/10/2023
02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023