Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚατάκολο: Απεγκλωβίστηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida – Η υγεία των επιβατών
Κρουαζιερόπλοια

Κατάκολο: Απεγκλωβίστηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida – Η υγεία των επιβατών

Μετά από επιχείρηση ρυμούλκησης που ολοκληρώθηκε μετά τις 9 χτες το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο απόπλευσε και συνέχισε το ταξίδι του.

Οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή τη Πελοποννήσου εγκλώβισαν το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida στο λιμάνι του Κατάκολου,

Ύστερα από αρκετές ώρες το κρουαζιερόπλοιο με τους 3.256 επιβαίνοντες τουρίστες και τα 1.261 μέλη πληρώματος απεγκλωβίστηκε και αναχωρεί από το λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, το πλοίο προσάραξε νωρίτερα σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια του απόπλου, από το λιμάνι του Κατάκολου. Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή και ξεπέρασαν τα 9 μποφόρ, δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο, που παρέμενε εγκλωβισμένο μέχρι και πριν από λίγη ώρα αφίχθη χτες το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το μεσημέρι  όταν έσπασαν οι «δέστρες» της προβλήτας του λιμανιού, εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο «εγκλωβίστηκε» ουσιαστικά στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα,  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει.

Για το λόγο αυτό μάλιστα ειδοποιήθηκαν τόσο ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η  επιχείρηση ρυμούλκησης και «απεγκλωβισμού» του κρουαζιερόπλοιου μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024