Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑμεση εκκαθάριση της εταιρίας ζήτησαν οι πιστωτές της ROC

Αμεση εκκαθάριση της εταιρίας ζήτησαν οι πιστωτές της ROC

Το αίτημα τους για άμεση εκκαθάριση της εταιρίας προέβαλλαν οι πιστωτές της Royal Olympia Cruises (ROC) την προηγούμενη εβδομάδα στο Εφετείο του Πειραιά, αφού το κρουαζιερόπλοιο `Οδυσσέας` της εταιρίας δεν […]

Το αίτημα τους για άμεση εκκαθάριση της εταιρίας προέβαλλαν οι πιστωτές της Royal Olympia Cruises (ROC) την προηγούμενη εβδομάδα στο Εφετείο του Πειραιά, αφού το κρουαζιερόπλοιο `Οδυσσέας` της εταιρίας δεν κατορθώθηκε να πουληθεί στο διάστημα, που είχε θέσει η έδρα στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου 2004.

Αν τελικά κάτι τέτοιο γίνει δεκτό, τότε θα λυθούν οι συμβάσεις εργασίας και θα εκπλειστηριαστούν και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας. Βέβαια, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, από την άλλη, ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν οι αιτήσεις ως νομικά βάσιμες. Επίσης, επικουρικά ζήτησε σε περίπτωση, που γίνει δεκτό αίτημα των πιστωτών, η εκκαθάριση να γίνει εν λειτουργία, ώστε η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί, να οριστεί ειδικός εκκαθαριστής και να γίνει προσπάθεια να πουληθεί εξολοκλήρου η εταιρία σε νέο αγοραστή σε μελλοντική ημερομηνία.

“Θέση της εταιρίας, σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτά τα αιτήματά μας, είναι να εκμεταλλευτούμε προς όφελος της ROC, των εργαζομένων και των πιστωτών τα κρουαζιερόπλοια την προσεχή σεζόν, στην οποία αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα ο τουρισμός”, δήλωσαν στη `Ναυτεμπορική` διοικητικοί κύκλοι της ROC και προσέθεσαν ότι “πιστεύουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση, το κενό να είναι δυσαναπλήρωτο για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση του Εφετείου Πειραιά αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων 15 ημερών.

Όσον αφορά τώρα στα δεδουλευμένα ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία ROC ακόμα τα οφείλει στους εργαζομένους της, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό. “Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό ζητά η εκκαθάριση να γίνει βάση του αστικού Δικαίου και όχι του ναυτικού για να μπορέσουν να προηγηθούν στις καταβολές μαζί με τους ναυτικούς και οι εργαζόμενοι στα γραφεία”, ήταν τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΕΝΤ, κ. Θάνου Βασιλόπουλου.

Ακόμα, ο κ. Βασιλόπουλος, μιλώντας στη `Ν`, σημείωσε ότι “εάν μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας δεν μας έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα, εμείς θα πάμε στον εισαγγελέα και θα ζητήσουμε τη σύλληψη των υπευθύνων της εταιρίας για οφειλές προς τους εργαζομένους”, ενώ συμπλήρωσε ότι “ταυτόχρονα θα απευθυνθούμε στους μετόχους της εταιρίας και στην πιστώτρια τράπεζα και θα ξεκαθαρίσουμε ότι θα πρέπει να μας καταβάλουν τις αποζημιώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα στραφούμε κατά των μεγαλομετόχων και της τράπεζας με καταλήψεις των γραφείων, διαμαρτυρία στο ΥΕΝ καθώς και καταλήψεις των πλοίων και εμπόδιση των πλειστηριασμού τους”.

“Θεωρούμε αδιανόητο μια εταιρία με καράβια να μπορεί να λειτουργήσει τη χρονιά που μας έρχεται για να μπορέσει να πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις της γενικότερα και αντί γι` αυτό να επιλέγεται η λύση της διάλυσης και της εκποίησης, προκειμένου να υπάρξει κερδοσκοπία εις βάρος των εργαζομένων” κατέληξε ο κ. Βασιλόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024