Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑπάντηση της Μάγιας Τσόκλη σε όσους επιτίθενται στην Επίθεση Φιλίας
Επιστολή της βουλευτού στην αντίδραση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

Απάντηση της Μάγιας Τσόκλη σε όσους επιτίθενται στην Επίθεση Φιλίας

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μάγια Τσόκλη, απάντησε με επιστολή της στην αντίδραση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στη πρωτοβουλία “Επίθεση Φιλίας.” “Όλοι οι άνθρωποι που εμπλεκόμαστε στη `βαριά βιομηχανία` […]

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μάγια Τσόκλη, απάντησε με επιστολή της στην αντίδραση του ΠΑΜΕ<...> και του ΚΚΕ στη πρωτοβουλία “Επίθεση Φιλίας.”

“Όλοι οι άνθρωποι που εμπλεκόμαστε στη `βαριά βιομηχανία` του τουρισμού, ψάχνουμε τρόπους να αντιστρέψουμε τις αρνητικές εικόνες που εξέπεμψαν και εκπέμπουν καθημερινά τα διεθνή ΜΜΕ για τη χώρα μας. Να σας θυμίσω ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. Έλληνες ωφελούνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό.

Ως δημοσιογράφος, αλλά και επαγγελματίας ταξιδιώτης, γνωρίζω ότι το `word of mouth` είναι η πιο ειλικρινής και αποτελεσματική διαφήμιση και ότι ο καλύτερος πρεσβευτής μιας χώρας, είναι ο ικανοποιημένος από τις εμπειρίες που βίωσε τουρίστας. Με αυτό το σκεπτικό ήρθα σε επικοινωνία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά των επισκεπτών και με εταιρίες που παράγουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και τους ζήτησα να οργανώσουμε μια κοινή δράση που ονομάσαμε `επίθεση φιλίας`. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του ΕΟΤ που αγκάλιασε τη προσπάθεια. Στόχος, να συμβάλουμε κι εμείς στην αντιστροφή της αρνητικής εικόνας της χώρας.

Δημιουργήσαμε λοιπόν μικρά δώρα με άρωμα Ελλάδας που συνοδεύονται από ένα εξαίρετο κειμενάκι που υπογράφει ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης.

`Σας προσφέρουμε λίγη Ελλάδα για να την πάρετε μαζί σας. Για να τη γεύεστε κάθε φορά που τη νοσταλγείτε. Για να τη μυρίζετε και να επιστρέφετε για λίγο, έστω και νοερά. Εμείς οι Έλληνες δεν αγαπάμε τους αποχαιρετισμούς. Γι΄αυτό και δεν σας λέμε αντίο. Σας λέμε `εις το επανιδείν`.

Μεταφρασμένο, το κείμενο έγινε: “We offer you a taste of Greece to take along with you. We hope you will savor it and let it bring you back to us, if only in memories. We Greeks are not fond of saying goodbye, so letΆs just say `until we meet again`”.

Γνωρίζοντας ότι ένα παιδικό χαμόγελο `ευφραίνει καρδίαν` σκεφτήκαμε να ζητήσουμε τη συμβολή των παιδιών στη προσφορά των μικρών δώρων στους τουρίστες. Τα παιδιά μας, μεγαλώνουν σε μια χώρα που συνδέεται παραδοσιακά με τον τουρισμό, και θα ήταν ευχής έργο εάν μάθαιναν από μικρά τι εστί ελληνική φιλοξενία. Τι σημαίνει να κοιτάς στα μάτια έναν γοητευμένο από τη χώρα σου ξένο, τι σημαίνει να του σφίγγεις το χέρι νιώθοντας περήφανος για τη πατρίδα σου. Απευθυνθήκαμε λοιπόν, σε δύο δημόσια σχολεία, ένα του Πειραιά (για τα δώρα που θα μοιράζονταν στον ΟΛΠ), ένα των Σπάτων (για το Ελευθέριος Βενιζέλος). Όπως οφείλαμε, ενημερώσαμε και πήραμε την έγκριση και του Υπουργείου Παιδείας.

Λίγες ημέρες πριν τη δράση, το σχολείο του Πειραιά, πιεζόμενο από το ΠΑΜΕ, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. Επισυνάπτω την ευφάνταστη `καταγγελία` του ΠΑΜΕ που μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη αποκομματικοποιήσης της εκπαίδευσης.

Σήμερα, το ΚΚΕ, μου έκανε τη τιμή να εκδώσει -ειδικά για μένα- δελτίο Τύπου. Σας το επισυνάπτω και αυτό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ο τουρισμός μας είναι η μόνη πηγή άμεσων εσόδων και μερικής ανάκτησης της χαμένης μας αξιοπρέπειας. Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού κάνει έκκληση στον τουριστικό κόσμο για υποστήριξη της Ελλάδας, είναι απελπιστικό να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

“Δικαίωμα στη εργασία”, σε μια Δημοκρατία έχουν όλοι, και οι ώριμοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έρχονται στιγμές που το συμφέρον της χώρας είναι ανώτερο από το συμφέρον και τα αιτήματα συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Είναι κρίμα η προσπάθεια ενός ολόκληρου λαού να υπονομεύεται από ιδιοτελείς και συντηρητικές ιδεολογίες και πρακτικές.

Το σχόλιο του ΚΚΕ είναι το ακόλουθο: “Είναι απαράδεκτο και ως μεθόδευση και ως πρωτοβουλία η επιχείρηση επιστράτευσης – χρησιμοποίησης μαθητών από σχολεία του Πειραιά προς όφελος του προπαγανδιστικού μηχανισμού μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που ανέλαβε και οργανώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την άδεια και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιχείρησε με θρασύτητα να χρησιμοποιήσει τους μαθητές στο μοίρασμα δώρων του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος τις οποίες η κυβέρνηση ενοχοποιεί και συκοφαντεί με τον αβάσιμο και ψευδή ισχυρισμό ότι πλήττουν τον τουρισμό.

Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δε θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024