Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΧανιά: Ο κλάδος της κρουαζιέρας «σαλπάρει» σε Σούδα και Ενετικό λιμάνι
Κρουαζιέρα

Χανιά: Ο κλάδος της κρουαζιέρας «σαλπάρει» σε Σούδα και Ενετικό λιμάνι

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, εκτιμά ότι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων θα ξεπεράσουν τις 150.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας «σαλπάρει» και το 2023 στα Χανιά με βασικό λιμάνι υποδοχής τη Σούδα, ενώ αφίξεις πλοίων αναμένονται και στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων. Σύμφωνα με τα μέχρι και τώρα στοιχεία οι αφίξεις των πλοίων θα ξεπεράσουν τις 117, ωστόσο όπως σχολιάζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, «ακριβής εικόνα θα υπάρχει τον Απρίλιο, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των αφίξεων θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν και έκτακτες αφίξεις». Μάλιστα εκτιμά ότι ο αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει τις 150.

Ήδη, τον Ιανουάριο στη Σούδα κατέπλευσαν δύο πλοία που μετέφεραν 1.526 επιβάτες, ενώ κατά τον Φεβρουάριο κατέπλευσε ένα πλοίο με 839 επιβάτες και είναι προγραμματισμένη ακόμα μια άφιξη.

Στη Σούδα, τον Απρίλιο αναμένονται 6 αφίξεις, ενώ σταδιακά από τον Μάιο η κρουαζιέρα θα πυκνώσει με αναμενόμενες αφίξεις τις 17.

Τέσσερα πλοία σε μία ημέρα

Στις 26 Μαΐου έχουν αναγγελθεί οι αφίξεις 4 κρουαζιερόπλοιων αριθμός που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, θα δοκιμάσει τα όρια οργάνωσης του λιμανιού των Χανίων καθώς και της πόλης. Ο Ιούνιος θα φέρει 20 κρουαζιερόπλοια που είναι και ο μεγαλύτερος ανά μήνα αριθμός αφίξεων.

Τον Ιούλιο αναμένονται 12, τον Αύγουστο 13, τον Σεπτέμβριο 12, τον Οκτώβριο 17, τον Νοέμβριο 11 και τον Δεκέμβριο 3 προσεγγίσεις.

Ο καθοριστικός ρόλος της κρουαζιέρας αποτυπώνεται, όπως επισημαίνει ο κ Βιριράκης και στην διαπίστωση βάση ερευνών, ότι το 60% των επιβατών κρουαζιέρας επισκέπτονται ξανά ως τουρίστες, κάθε ταξιδιωτικό προορισμό-λιμάνι κρουαζιέρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024