Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΈγινε δεκτή η αίτηση συγχώνευσης της Carnival

Έγινε δεκτή η αίτηση συγχώνευσης της Carnival

Η αίτηση συγχώνευσης που έκανε η Carnival στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το antitrust, ζητώντας την συνένωσή της με την P&O Princess Cruises έγινε τελικά δεκτή, ξεπερνώντας έτσι […]

Η αίτηση συγχώνευσης που έκανε η Carnival στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το antitrust, ζητώντας την<...> συνένωσή της με την P&O Princess Cruises έγινε τελικά δεκτή, ξεπερνώντας έτσι και το τελευταίο εμπόδιο.

Η Carnival πρόσφερε στους μετόχους της P&O Princess Cruises μεγαλύτερο ποσό ανά μετοχή με αποτέλεσμα να πρέπει η υπόθεση να ξαναπεράσει από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, παρόλο που η Carnival είχε, ήδη, πάρει έγκριση το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε στέλεχος της Carnival, την περασμένη φορά η συνένωση αφορούσε εξαγορά της P&O Princess, ενώ τώρα πρόκειται για μορφή εταιρίας DLC, dual-listed company. Βέβαια πρόσθεσε ότι η επιτροπή της ΕΕ δεν εξετάζει την δομή ή τη μορφή της εταιρίας, αλλά μόνο θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό. Μεταξύ της υπόθεσης του Ιουλίου και της σημερινής δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στα θέματα του ανταγωνισμού και γενικά της αγοράς, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η U.S. Federal Trade Commission είχε δώσει την συγκατάθεση της από τον Οκτώβριο. Τον επόμενο μήνα, στην γενική συνέλευση των μετόχων της P&O Princessθα παρουσιαστεί η συγχώνευση και οι λεπτομέρειες της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024