Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΈρχεται το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum – Όλες οι λεπτομέρειες
Κρουαζιέρα

Έρχεται το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum – Όλες οι λεπτομέρειες

Η συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στο φετινό PSTF είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδεται στην περιοχή.

Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum θα συγκεντρώσει ηγετικά στελέχη της κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις προκλήσεις του κλάδου και θα υπογραμμίσει τη σημασία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και της προώθησης νέων προορισμών, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη νέοι και παλιοί προορισμοί να συμβαδίσουν με την ταχεία ανάπτυξη και τις αναδυόμενες τάσεις της βιομηχανίας.

Η διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 25-26 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης και έρχεται σε μια περίοδο που ο κλάδος της κρουαζιέρας προσδοκά να ανακάμψει πλήρως από την πανδημία και να χαράξει πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στο φετινό PSTF είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδεται στην περιοχή. Tο Φόρουμ θα φιλοξενήσει ένα πλήθος από ομιλητές υψηλού κύρους, ενώ η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον Pierfrancesco Vago, πρόεδρο της CLIA και εκτελεστικό πρόεδρο της MSC Cruises.

Η Wybcke Meier, διευθύνουσα σύμβουλος της TUI Cruises, η οποία επίσης επιβεβαίωσε την παρουσία της στη διοργάνωση, τόνισε τη σημασία της βιώσιμης κρουαζιέρας και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού: «Η κρουαζιέρα είναι ένας βιώσιμος τρόπος ταξιδιού και μαζί με τα λιμάνια και τους προορισμούς θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων, μέσω ολοκληρωμένου σχεδιασμού και καλύτερης διαχείρισης των ροών επισκεπτών».

Οι ομιλητές θα επικεντρωθούν σε σημαντικά θέματα του κλάδου, όπως οι υπηρεσίες και η εμπειρία που προσφέρει κάθε προορισμός, η αναβάθμιση των λιμενικών και τουριστικών υποδομών με σκοπό την ανάπτυξη, η ανάγκη σωστής αξιολόγησης του οικονομικού οφέλους και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου για κάθε προορισμό και η δυνατότητα για ηλεκτροδοτούμενη συνδεσιμότητα στη θέση ελλιμενισμού, μεταξύ άλλων. Θα συζητήσουν, επίσης, τις προκλήσεις της κράτησης και της εκχώρησης θέσεων ελλιμενισμού, ιδιαίτερα σε δημοφιλή λιμάνια με περιορισμένη ικανότητα ελλιμενισμού.

Με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στελεχών του κλάδου, το φετινό Posidonia Sea Tourism Forum αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κλάδου προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και απόψεις.

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές περιλαμβάνονται οι: Μανώλης Αλευρόπουλος, αντιπρόεδρος της Celebrity Cruises, Σπύρος Αλμπέρτης, αντιπρόεδρος Port Operations, Itinerary Planning and Fuel Management της Crystal Cruises, Figen Ayan, πρόεδρος της MedCruise, Michele Bosco, διευθυντής Χερσαίων Εκδρομών για την Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα του Holland America Group, Linden Coppell, αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας & ESG της MSC Cruises, Aziz Gungor, περιφερειακός διευθυντής Λιμένων Ανατολικής Μεσογείου της Global Ports Holding PLC & γενικός διευθυντής του Λιμένα Κρουαζιέρας στο Κουσάντασι, Γιώργος Κουμπενάς, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Ukko Metsola, αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων, EMEA, Royal Caribbean Group, Marie-Caroline Laurent, γενική διευθύντρια της CLIA στην Ευρώπη, Αθανάσιος Λιάγκος, εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. & διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Μηνάς Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα, γενική εμπορική διευθύντρια & διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε., Mark Robinson, Senior Vice President Cruise Operations της Scenic Luxury Cruises and Tours, Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, διευθυντής επικοινωνίας & PR της Variety Cruises και Yu Zenggang, πρόεδρος της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η διοργάνωση υπόσχεται να αποτελέσει για τους ανθρώπους της κρουαζιέρας μια μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να βρουν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Κρις Θεοφιλίδης, Celestyal Cruises, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο φετινό Posidonia Sea Tourism Forum, ιδιαίτερα καθώς πραγματοποιείται στο homeport μας, τη Θεσσαλονίκη, μια ανερχόμενη πόλη που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ασυναγώνιστη γαστρονομία της. Καθώς η Ελλάδα και η Ανατολική Μεσόγειος είναι το σπίτι μας, προσβλέπουμε σε εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των αρχών και των εταιρειών κρουαζιέρας για να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή που θα ωφελήσει τόσο την εθνική όσο και την τοπική οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Αλμπέρτης, Crystal Cruises, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο Posidonia Sea Tourism Forum, ένα σημαντικό γεγονός για την κρουαζιέρα και την επιβατική ναυτιλία στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Μπορούμε να επωφεληθούμε συναντώντας κορυφαία στελέχη από όλους τους τομείς του κλάδου της κρουαζιέρας, όπως πλοιοκτήτες, κυβερνητικές και λιμενικές αρχές και λιμενικούς πράκτορες, και όλοι μαζί μπορούμε να διερευνήσουμε τρόπους ανάπτυξης του επιπέδου εξυπηρέτησης κάθε εταιρείας και τις προσδοκίες που υπάρχουν».

Ο Michele Bosco, Holland America Group, πρόσθεσε: «Περιμένω να συναντηθώ και να επανασυνδεθώ με ηγετικά στελέχη και αρχές του κλάδου από όλο τον κόσμο και πιθανώς να δημιουργήσω νέες επιχειρηματικές σχέσεις. Επιπλέον, ανυπομονώ να συζητήσω θέματα και προκλήσεις κοινού ενδιαφέροντος και να μάθω για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η συνάντηση με επαγγελματίες από κάθε τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, η ανταλλαγή απόψεων και νέων ιδεών δεν είναι μόνο επωφελής για τις επιχειρήσεις μας, αλλά αποτελεί και μια επιβράβευση για τον καθένα».

Η CLIA Ευρώπης αναδεικνύει τη σημασία του φετινού PSTF με τη διοργάνωση μίας συνεδρίας με τίτλο «Pathways to Net Zero», η οποία θα προσφέρει πρακτικά παραδείγματα υλοποίησης και έναν οδικό χάρτη προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η συνεδρία θα καλύπτει επίσης θέματα που κυμαίνονται από τις λιμενικές υποδομές και τις απαιτήσεις ασφάλειας έως τις αρχές του πλαισίου Poseidon. Η επιτακτική ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ναυτιλιακός κλάδος και η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή της να το επιτύχει μέχρι το 2050. Η συνεδρία θα διερευνήσει τις διαθέσιμες οδούς για την επίτευξη αυτού του στόχου και τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Οι τρεις πυλώνες του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (ESG) προσφέρουν ένα πλαίσιο για τη μέτρηση και την κατανόηση του πόσο βιώσιμα λειτουργεί ένας οργανισμός και η συνεδρία θα παρέχει πληροφορίες για το πώς αυτές οι αρχές μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη από την βιομηχανία κρουαζιέρας.

Το Posidonia Sea Tourism Forum θα φιλοξενήσει επίσης το «YES to SEApping Forum 2023» για να απευθυνθεί στη νεότερη γενιά στη Θεσσαλονίκη. Το φόρουμ στοχεύει να ενημερώσει τους νέους για την εξελισσόμενη Γαλάζια Οικονομία, καλύπτοντας τόσο τον κλάδο της ναυτιλίας όσο και του θαλάσσιου τουρισμού. Το φόρουμ έχει προσκαλέσει εκπροσώπους ναυτιλιακών οργανισμών και ιδρυμάτων ώστε οι νέοι συμμετέχοντες από τη Βόρεια Ελλάδα να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του εύρους του κλάδου και των ευκαιριών που προσφέρει η ναυτιλία σε όλο το φάσμα της.

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Το Posidonia Sea Tourism Forum είναι μια σημαντική εκδήλωση που φέρνει κοντά τα κορυφαία στελέχη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού και τους προσφέρει μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η CLIA Ευρώπης θα διοργανώσει μια συνεδρία στο φετινό Φόρουμ και είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τη νεότερη γενιά να συμμετέχει στο ‘YES to SEApping Forum 2023’. Η φετινή εκδήλωση υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς για τον κλάδο της κρουαζιέρας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024