Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Royal Caribbean επενδύει στα βιοκαύσιμα – Τα πλάνα για το καλοκαίρι στην Ευρώπη
Περιβάλλον

Η Royal Caribbean επενδύει στα βιοκαύσιμα – Τα πλάνα για το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Το Celebrity Apex της Celebrity Cruises και το Symphony of the Seas της Royal Caribbean International θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χρήσης εναλλακτικών καυσίμων χάρη στις εκτεταμένες δοκιμές βιώσιμων βιοκαυσίμων αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Φέτος το καλοκαίρι, ο κλάδος της κρουαζιέρας θα θέτει ένα νέο ορόσημο στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, καθώς το Celebrity Apex της Celebrity Cruises και το Symphony of the Seas της Royal Caribbean International θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας βιώσιμα βιοκαύσιμα για την κάλυψη μέρους των αναγκών των πλοίων σε καύσιμα.

Η δοκιμή αυτή θα συμβάλει σε κρίσιμα δεδομένα και στην έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες του καυσίμου και την υποδομή της αλυσίδας εφοδιασμού που απαιτούνται για την προώθηση των φιλοδοξιών για εναλλακτικά καύσιμα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμής, το Celebrity Apex θα αναχωρεί από το λιμάνι του Ρότερνταμ και το Symphony of the Seas θα αναχωρεί από το λιμάνι της Βαρκελώνης χρησιμοποιώντας ένα μείγμα βιοκαυσίμων που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα των πλοίων. Το μείγμα βιοκαυσίμων παράγεται μ3 τον καθαρισμό των ανανεώσιμων πρώτων υλών όπως τα έλαια και τα λίπη και τον συνδυασμό του με το μαζούτ για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού καυσίμου που είναι πιο καθαρό και πιο βιώσιμο.

«Τα βιοκαύσιμα θα διαδραματίσουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη, όχι μόνο των δικών μας στόχων απαλλαγής από τον άνθρακα, αλλά και ολόκληρου του ναυτιλιακού κλάδου βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεχίζουμε να ωθούμε τη βιομηχανία μας στην διερεύνηση καινοτόμων λύσεων καυσίμων που μειώνουν τον αντίκτυπο του άνθρακα και στη διατήρηση της ζωντάνιας των ωκεανών που πλέουμε», δήλωσε ο Jason Liberty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Royal Caribbean.

Ο όμιλος σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να καλύψει τις ανάγκες των πλοίων του στόλου. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αυτό το καλοκαίρι, η Royal Caribbean σχεδιάζει να κλιμακώσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων, στα επερχόμενα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά δρομολόγια.

«Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα λαμπρό και βιώσιμο μέλλον, δεσμευόμαστε στη συνεργασία και την καινοτομία ώστε να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε υπεύθυνα εξαιρετικές εμπειρίες διακοπών. Με την ολοκλήρωση των δοκιμών ελπίζουμε ότι θα ενισχύσουμε την ικανότητα των πλοίων μας να μειώνουν ουσιαστικά τις εκπομπές ρύπων και θα προωθήσουμε στρατηγικές συνεργασίες με προμηθευτές και λιμενικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα βιοκαυσίμων και υποδομών για να γίνει πραγματικότητα η θαλάσσια ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Liberty.

Αυτό το σημαντικό βήμα στην αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων από τον όμιλο ακολουθεί τη δοκιμή βιοκαυσίμων στο Navigator of the Seas που έχει βάση την Καλιφόρνια, και το οποίο ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε από λιμάνι των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ το περασμένο φθινόπωρο.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

03/10/2023
02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023