Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚρίση περνούν οι κρουαζιέρες παρά την άνοδο της ευρωπαϊκής αγοράς

Κρίση περνούν οι κρουαζιέρες παρά την άνοδο της ευρωπαϊκής αγοράς

Η συνολική κίνηση του κλάδου της κρουαζιέρας στην χώρα μας σημείωσε πτώση, παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκε κατά 35%, διότι υπήρξε πτώση στην αντίστοιχη αγορά της Αμερικής. […]

Η συνολική κίνηση του κλάδου της κρουαζιέρας στην χώρα μας σημείωσε πτώση, παρά το γεγονός ότι<...> η ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκε κατά 35%, διότι υπήρξε πτώση στην αντίστοιχη αγορά της Αμερικής.

Η αμερικάνικη αγορά καταλαμβάνει το 70% των πελατών της κρουαζιέρας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κρίση στον κλάδο, επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο διευθυντής πωλήσεων και Marketing της Royal Olympia Cruises (ROC) κ. Ευάγγελος Πεζάς.

Ειδικότερα, ο κ. Πεζάς χαρακτήρισε το 2003 ως “ένα ακόμη έτος κρίσης για την ελληνική κρουαζιέρα”, καθώς, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας, συρρικνώθηκε κατά πολύ η ζήτηση από την Αμερική. Ωστόσο και στα πλαίσια της υφιστάμενης πτώσης, συμπλήρωσε ο διευθυντής πωλήσεων της ROC, αυξήθηκε η ζήτηση από την Ιταλία έως και 40%, ενώ ιδιαίτερα ανεβασμένα είναι και τα αντίστοιχα ποσοστά από τη Γερμανία και γενικά την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Αναφερόμενος, στα προβλήματα που υφίσταται η ελληνική κρουαζιέρα, ο κ. Πεζάς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του απέναντι στην ασκούμενη τουριστική πολιτική από την πλευρά του κράτους. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής πωλήσεων της ROC έκανε λόγο για ανεπαρκή προβολή της χώρας στο εξωτερικό, καθώς επίσης για περιορισμούς στο πλήρωμα και των πλοίων που ταξιδεύουν με ελληνική σημαία.

Εν τούτοις – όπως εκτιμά ο κ. Πεζάς – θετικά πρόκειται να είναι τα αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα και το σύνολο του τουρισμού μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Ως προς αυτό, συμπλήρωσε ο ίδιος στην εκπομπή του G.B.C., η Royal Olympia Cruises θα έχει παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα από τα πλοία της, από τα τέλη Ιουλίου 2004 και για ένα μήνα, ενώ με αισιοδοξία αναφέρθηκε και στο πλάνο που υπάρχει για τον Πειραιά κατά την περίοδο της Ολυμπιάδας.

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του Business & Travel, σημειώνεται ότι εξαιτίας των χαμηλών πληροτήτων κατά το τρέχον έτος η ROC κράτησε δεμένο το κρουαζιερόπλοιό της Stella Solaris, ενώ επισημαίνεται ότι το 50% της πρώην Royal Olympic Cruises και σήμερα Royal Olympia Cruises έχει περιέλθει στον όμιλο louis.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024