Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
Κρουαζιέρες

Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, με διοργάνωση εκδήλωσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Νέο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ταυτόχρονη υποδοχή δύο κρουαζιερόπλοιων, για την οποία έγινε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης οργάνωσαν πρόσφατα ειδική εκδήλωση για την υποδοχή των επισκεπτών της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας και το λιμάνι υποδέχτηκε ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, το Celebrity Infinity και το Norwegian Getaway. Σημειώνεται ότι το Norwegian Getaway είναι το μεγαλύτερο σε μήκος και χωρητικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοιο που έχει υποδεχτεί η Θεσσαλονίκη, ενώ μαζί και τα δύο κρουαζιερόπλοια μετέφεραν περίπου 10.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος, με την πλειονότητά τους να είναι Καναδοί, Βρετανοί και Αμερικανοί.

Κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας προσέφεραν στους επισκέπτες χρήσιμο πληροφοριακό υλικό για την Κεντρική Μακεδονία και συμβολικά ακανέδες Σερρών, ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση από την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα. Οι περισσότεροι επισκέπτες πραγματοποίησαν εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ή περιηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για να εξερευνήσουν τον πολιτιστικό, ιστορικό, αρχαιολογικό και γαστρονομικό πλούτο της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας. Υποδεχτήκαμε δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα και μάλιστα το ένα είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου που έχει επισκεφθεί ποτέ την πόλη. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, 6 στους 10 επιβάτες κρουαζιέρας επιστρέφουν για διακοπές σε προορισμό που αρχικά επισκέφθηκαν με κρουαζιερόπλοιο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024