Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟ Βόλος υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023
Κρουαζιέρα

Ο Βόλος υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023

Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Σωκράτης Αναγνώστου (αριστερά), μαζί με τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Νίκο Βασιλείου και την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κα Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023, το «Celectyal Crystal» σημαίας Μάλτας, κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί, χθες Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 στο λιμάνι του Βόλου.

Το κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, μεταφέρει 470 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ελλάδα. Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι του Βόλου για 11 ώρες και απέπλευσε στις 18:00, με προορισμό τον Πειραιά. Το κρουαζιερόπλοιο είναι μήκους 162μ. και έχει δυναμικότητα πάνω από 400 άτομα πλήρωμα.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Σωκράτης Αναγνώστου με τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Νίκο Βασιλείου.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κα Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνώστου καλωσόρισε τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Νίκο Βασιλείου και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, ο κ. Αναγνώστου με την αντιδήμαρχο Τουρισμού συζήτησαν με τον πλοίαρχο διάφορα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Βόλου και την πόλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε: «Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Βόλου από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων. Καλωσορίσαμε σήμερα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι μας. Θέτουμε ψηλά των πήχη των διεκδικήσεών μας. Το λιμάνι του Βόλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Μέσω της διασύνδεσης με το αεροδρόμιο Αγχιάλου και με σοβαρά βήματα, το λιμάνι του Βόλου, δύναται να καταστεί homeport λιμάνι, αυξάνοντας παράλληλα και την τουριστική δυναμική της πόλης. Ευχής έργο, να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και να υπάρξει συνεργασία των αρμοδίων, τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιεροπλοίων, για δυνατότητα διάθεσης εισιτηρίων κι εκτέλεσης δρομολογίων με το τρενάκι του Πηλίου, εξυπηρετώντας τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024