Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΟι κάτοικοι της Αλάσκα ζητούν «Σάββατα χωρίς κρουαζιερόπλοια»
Κρουαζιέρες

Οι κάτοικοι της Αλάσκα ζητούν «Σάββατα χωρίς κρουαζιερόπλοια»

Celebrity Ascent in the Caribbean, Celebrity Cruises' newest ship launching Fall 2023

Η Τζούνο θέτει όριο 16.000 επιβατών κρουαζιέρας ημερησίως (12.000 τα Σάββατα) για να περιορίσει τον υπερτουρισμό και την όχληση στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι στη πρωτεύουσα της Αλάσκας, Τζούνο, με στόχο τον περιορισμό του υπερτουρισμού, αλλά πια και κουρασμένοι από τις κόρνες των μεγάλων κρουαζιεροπλοίων ζητούν λίγη ησυχία και «Σάββατα χωρίς κρουαζιερόπλοια».

Μια νέα συμφωνία μεταξύ των αρχών της πόλης και των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας επιδιώκει από το 2026 και μετά να περιορίσει τον ημερήσιο αριθμό των επιβατών κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στη πόλη. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι ζητούν ακόμα περισσότερα μέτρα και τον αποκλεισμό κρουαζιεροπλοίων τα Σάββατα, με την εκστρατεία «Σάββατα χωρίς κρουαζιερόπλοια».

Η συμφωνία, που οριστικοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, επιδιώκει ένα ημερήσιο όριο 16.000 επιβατών κρουαζιέρας από Κυριακή έως Παρασκευή και 12.000 τα Σάββατα. Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα, απλά αυτό θα είναι το όριο.

Ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας αυξήθηκε γρήγορα μετά την πανδημία, σημειώνοντας ρεκόρ με περισσότερους από 1,6 εκατομ. επιβάτες να φτάνουν στο Τζουνό πέρυσι. Αυτό προκάλεσε ένταση μεταξύ των επιχειρήσεων που βασίζονται στον τουρισμό και των κατοίκων που έχουν βαρεθεί με την αυξημένη κίνηση, τα πολυσύχναστα δρομάκια και το βουητό των ελικοπτέρων που μεταφέρουν τους επισκέπτες στους παγετώνες.

Οι περίοδοι κρουαζιέρας έχουν επίσης μεγαλώσει, με το πρώτο σκάφος φέτος να φτάνει στο Τζούνο στις αρχές Απριλίου και το τελευταίο να φτάνει στα τέλη Οκτωβρίου. Τις ημέρες αιχμής στο παρελθόν, ο αριθμός των επιβατών ήταν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού του Τζουνό, που είναι 32.000 άτομα.

Ένα ημερήσιο όριο πέντε μεγάλων πλοίων τέθηκε σε ισχύ με την τρέχουσα σεζόν, ως μέρος μιας ξεχωριστής συμφωνίας που υπογράφηκε πέρυσι.

Η Alexandra Pierce, διευθύντρια του κλάδου επισκεπτών του Τζούνο, δήλωσε την Τρίτη ότι ο στόχος με την τρέχουσα συμφωνία είναι να διατηρηθεί ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας περίπου σταθερός, περίπου στα 1,6 εκατομ.

Η Pierce επίσης δήλωσε ότι αναμένει ότι θα ολοκληρωθεί μια σειρά από έργα τα επόμενα πέντε χρόνια “που θα βοηθήσουν στη μείωση της όχλησης”.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον διευθυντή της πόλης και τα μεγάλα στελέχη της γραμμής κρουαζιέρας, απαιτεί επίσης ετήσιες συναντήσεις για «επισκόπηση της κατάστασης, για επανεξέταση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών της επόμενης σεζόν και για ευθυγράμμιση με τις παραμέτρους, τους στόχους και τις ευκαιρίες της κοινότητας και του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024