Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΟΛΘ: Κατακόρυφη αύξηση 260% στη σεζόν κρουαζιέρας για το 2022
Σεζόν κρουαζιέρας

ΟΛΘ: Κατακόρυφη αύξηση 260% στη σεζόν κρουαζιέρας για το 2022

  • Θεσσαλονίκη

Η σεζόν κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η σεζόν κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Viking Venus της εταιρείας Viking, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 260% σε σχέση με το 2021.

Σημειώνεται ότι η σεζόν ξεκίνησε από το λιμάνι τη Θεσσαλονίκης στις 5 Φεβρουαρίου 2022, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και ολοκληρώθηκε με την 61η άφιξη.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Θάνος Λιάγκος, συνοδεία ομάδας στελεχών της εταιρείας επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους εκπροσώπους της Viking για την εμπιστοσύνη τους και την αγαστή συνεργασία και αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους επιβάτες του πλοίου.

Αντίστοιχα, εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπως σε κάθε άφιξη, καλωσόρισαν τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προσφέροντάς τους χρήσιμο υλικό και πληροφορίες για τον προορισμό.

Η άνοδος στην τουριστική σεζόν της κρουαζιέρας δεν είναι τυχαία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και πολυπολιτισμική πόλη στο κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και η κύρια πύλη για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με 15 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περισσότερα από 30 μουσεία σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι.

Μάλιστα, τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η ευρύτερη περιοχή προσφέρουν στους επισκέπτες της κρουαζιέρας μοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές, ιστορικές, αρχαιολογικές και γαστρονομικές εμπειρίες.

Ο προορισμός γνωρίζει θεαματική ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας με το 2023 να έχει ήδη προγραμματισμένες περίπου 70 αφίξεις, καθώς κορυφαίες εταιρείες της κρουαζιέρας έχουν συμπεριλάβει τη Θεσσαλονίκη στα δρομολόγιά τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024