Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςRoyal Caribbean: Homeporting η Ελλάδα – «Ανοίγει πανιά» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου
Κρουαζιέρες

Royal Caribbean: Homeporting η Ελλάδα – «Ανοίγει πανιά» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το Icon of the Seas θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, με μήκος 365 μέτρων και μεικτή χωρητικότητα 250,800 τόνων.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας «καλπάζει» στην νησιωτική Ελλάδα, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν από του κορυφαίους προορισμούς του κλάδου. Αυτό αποδεικνύεται και από την απόφαση της Royal Caribbean να επιλέξει την Ελλάδα, ως homeporting.

Ειδικότερα, φέτος το καλοκαίρι, το κρουαζιερόπλοιο Enchantment of the Seas, θα αναχωρεί και θα επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιεί 7νυχτες κρουαζιέρες προς διάφορα λιμάνια, όπως της Μυκόνου, της Σαντορίνης, των Χανίων και της Κέρκυρας. Ενώ θα πλεύσει και προς τα λιμάνια της Αδριατικής, όπως το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο και το Σπλιτ στην Κροατία. Το πλοίο αναχωρώντας από Πειραιά θα έχει λιμάνι αποβίβασης την Ραβέννα της Ιταλίας.

Το Enchantment of the Seas έχει μεικτή χωρητικότητα 82,910 τόνων, μήκος 301 μέτρα και 11 καταστρώματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως 2730 επιβάτες.

Παράλληλα το το Symphony of the Seas θα βρίσκεται στη Δυτική Μεσόγειο, και θα κάνει 7νυχτες κρουαζιέρες σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με λιμάνι αναχώρησης τη Βαρκελώνη ή την Τσιβιταβέκια (Ρώμη). To Symphony of the Seas έχει μεικτή χωρητικότητα 228,081 τόνων, 362 μέτρα μήκος, διαθέτει 18 καταστρώματα ενώ μπορεί να υποδεχθεί έως 6,680 επιβάτες.

Στη Βόρεια Ευρώπη, το Jewel of the Seas από το Μάιο έως τον Αύγουστο θα κάνει μεγαλύτερης διάρκειας κρουαζιέρες (12νυχτες) στα Βρετανικά Νησιά και την Ισλανδία ή στα Νορβηγικά φιορδ μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο με λιμάνι αναχώρησης το Άμστερνταμ. Το Jewel of the Seas έχει μεικτή χωρητικότητα 90, 090 τόνων, 293 μέτρα μήκος και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2,700 επιβάτες.

Το καλοκαίρι 2024 η Royal Caribbean συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα με το κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas, το οποίο από Μάιο έως Οκτώβριο θα αναχωρεί είτε από Πειραιά προς Ραβέννα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ελληνικά λιμάνια και λιμάνια της Αδριατικής, είτε από/προς Πειραιά προς Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το Voyager of the Seas είναι μεγαλύτερο από το Enchantment of the Seas, έχει μεικτή χωρητικότητα 137,276 τόνων, μήκος 311 μέτρα, 15 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 4.000 επιβάτες.

Νέο κρουαζιερόπλοιο – Icon of the Seas.

Την ίδια χρονιά, τον Ιανουάριο 2024 θα «ανοίξει τα πανιά του» το πρώτο πλοίο της κατηγορίας Icon, το Icon of the Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου. Σύμφωνα με την Royal Caribbean το νέο σκάφος θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες καινοτομίες, θα διατίθενται περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου waterpark στη θάλασσα, των ασυναγώνιστων τρόπων χαλάρωσης και του συνδυασμού 40 νέων και ήδη γνωστών επιλογών για εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση καθώς και κορυφαία ψυχαγωγία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Icon of the Seas κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Meyer Turku στην Φινλανδία και θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, με μήκος 365 μέτρων και μεικτή χωρητικότητα 250,800 τόνων. Το πλοίο θα έχει 20 καταστρώματα και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 7,514 άτομα.

Το Icon of the Seas θα ξεκινήσει την πρώτη του κρουαζιέρα τον Ιανουάριο 2024 και όλη τη χρονιά θα αναχωρεί από το Μαϊάμι των Η.Π.Α προσφέροντας 7νυχτες κρουαζιέρες εναλλάξ στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική επισκεπτόμενο προορισμούς όπως το Κοζουμέλ και το Πουέρτο Κόστα Μάγια στο Μεξικό, το Σεν Μαρτέν και Σεντ Tόμας και φυσικά το ιδιόκτητο νησί της Royal Caribbean στις Μπαχάμες, το Perfect Day at CocoCay.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024