Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΥπό ελληνική σημαία παραμένουν τα κρουαζιερόπλοια Cristal και Calypso της Louis Hellenic Cruises
Σε εξέλιξη η τελική διαπραγμάτευση με τα ναυτεργατικά σωματεία

Υπό ελληνική σημαία παραμένουν τα κρουαζιερόπλοια Cristal και Calypso της Louis Hellenic Cruises

Τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια Cristal και Calypso πρόκειται να αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή” η εταιρεία κρουαζιεροπλοίων Louis Hellenic Cruises. Το κρουαζιερόπλοιο Majesty παραμένει με […]

Τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια Cristal και Calypso πρόκειται να αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή” η<...> εταιρεία κρουαζιεροπλοίων Louis Hellenic Cruises. Το κρουαζιερόπλοιο Majesty παραμένει με σημαία Μάλτας.

Η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρήσει 200 Ελληνες αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα, ενώ σε εξέλιξη είναι η τελική διαπραγμάτευση με τα ναυτεργατικά σωματεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σχετικά με τη δικαστική διένεξη μεταξύ της Louis Hellenic Cruises και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί η διοίκηση του ΝΑΤ από την εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων.

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αναγνωρίζει το νόμο 3409/2005 (επί υπουργίας Κεφαλογιάννη) για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και αναφέρει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να ζητεί αυτή τη στιγμή από τον όμιλο κυπριακών συμφερόντων 15 εκατ. ευρώ. Το ΝΑΤ έχει ήδη βεβαιώσει στην εφορία μέρος αυτών των οφειλών. Η κυπριακή εταιρεία με βάση τροπολογία που είχε ψηφισθεί στη Βουλή το 2005 δεν κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές προς το ταμείο για τα πλοία της που ύψωναν την ελληνική σημαία, τις οποίες κάλυπτε το ελληνικό δημόσιο. Το ΝΑΤ ουδέποτε αποδέχθηκε αυτή τη ρύθμιση τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τις εγκριτικές πράξεις στη ναυτιλία που έχουν αυξημένη συνταγματική ισχύ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024