Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΥποστολή της ελληνικής σημαίας από τη Louis
Η εταιρεία επικαλείται ανισότητα στα λειτουργικά έξοδα μετά την άρση του καμποτάζ

Υποστολή της ελληνικής σημαίας από τη Louis

Την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια του ομίλου αποφάσισε ο Όμιλος Louis. Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περίπου 1.000 Έλληνες ναυτικούς επικαλείται ανισότητα στα λειτουργικά έξοδα μετά την άρση του καμποτάζ σε σχέση με τα αντίστοιχα πλοία άλλων σημαιών…

Την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια του ομίλου αποφάσισε ο Όμιλος Louis. Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περίπου 1.000 Έλληνες ναυτικούς επικαλείται<...> ανισότητα στα λειτουργικά έξοδα μετά την άρση του καμποτάζ σε σχέση με τα αντίστοιχα πλοία άλλων σημαιών που θα μπορούν από φέτος να πραγματοποιούν κρουαζιέρες από τα ελληνικά λιμάνια.

Η εταιρεία έχει σήμερα έξι κρουαζιερόπλοια σε ελληνική σημαία, τα “Emerald”, “Destiny”, “Saphire”, “Majesty”, “Queen” και “Cristal” και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Μεσόγειο και 5η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η ελληνική σημαία, ακόμα και με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών που προέβλεπε ο νόμος Κεφαλογιάννη είναι ακριβότερη από τις μη κοινοτικές, αλλά και πολλές κοινοτικές σημαίες.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, σε χθεσινή ανοικτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει μεταξύ άλλων για το συγκεκριμένο θέμα: “Η μοναδική εταιρεία με κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας ανακοίνωσε ότι θα υποστείλει την ελληνική σημαία και πρόκειται να βάλει σημαία Μάλτας και στο εξής δεν πρόκειται να προσλάβει Έλληνες ναυτεργάτες”.

Αναφορικά με τον νόμο για την άρση του καμποτάζ η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει: “Τώρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί τα προγράμματα για την περίοδο 2011-2012 κανένα από τα κρουαζιερόπλοια των πολυεθνικών δεν επέλεξε την χώρα μας ως αφετηρία για την εκτέλεση κρουαζιέρας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024