Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαNέα ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης, για πρώτη φορά, όλων των Ιονίων Νήσων από 1ης Μαΐου
Ακτοπλοΐα

Nέα ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης, για πρώτη φορά, όλων των Ιονίων Νήσων από 1ης Μαΐου

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο 'High Speed Azimut της εταιρείας Joy Cruises.

Τη σύνδεση των νησιών του Ιονίου προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ο οποίος τόνισε ότι “η σύνδεση των Ιονίων Νήσων θα είναι μία νέα πραγματικότητα, που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας περιφέρειας”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο “High Speed Azimut” της εταιρείας Joy Cruises. Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024