Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΝέα θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Ραβέννας, Ηγουμενίτσας και Πάτρας από τον Όμιλο Grimaldi
Ακτοπλοΐα

Νέα θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Ραβέννας, Ηγουμενίτσας και Πάτρας από τον Όμιλο Grimaldi

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή του Ομίλου Grimaldi θα πραγματοποιεί δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα και αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Όμιλος Grimaldi, στο πλαίσιο της στρατηγικής του με στόχο την ενίσχυση του δικτύου του στην Αδριατική, επεκτείνει τις δραστηριότητές του και ανακοινώνει την έναρξη μίας νέας θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Ραβέννας, Ηγουμενίτσας και Πάτρας, από τις 19 Δεκεμβρίου 2013.

Η νέα αυτή γραμμή, η οποία θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και φορτίων θα πραγματοποιείται από το πλοίο “Euroferry Olympia”, το οποίο έχει μήκος 183 μέτρα, πλάτος 28.50 μέτρα, και μεταφορική ικανότητα 200 ρυμουλκούμενων οχημάτων και 600 επιβατών που θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμπίνες ή ανακλινόμενα καθίσματα.

Η νέα αυτή θαλάσσια οδός θα εξυπηρετείται δύο φορές την εβδομάδα με αναχώρηση από το ιταλικό λιμάνι της Ραβέννα κάθε Τετάρτη στις 12.00 και κάθε Σάββατο στις 18.00, με άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 15.00 της Πέμπτης και στις 21:30 της Κυριακής, αντίστοιχα, ενώ ο κατάπλους στο λιμάνι της Πάτρας θα πραγματοποιείται στις 22.30 της Πέμπτης και στις 05.00 της Δευτέρας, αντίστοιχα. Οι αναχωρήσεις από τα ελληνικά λιμάνια της Πάτρας, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 22.00 και Πέμπτη στις 23:59, ενώ από την Ηγουμενίτσα κάθε Τρίτη στις 06.00 και Παρασκευή στις 09.30, με άφιξη στη Ραβέννα την Τετάρτη στις 07.00 και το Σάββατο στις 12.00, αντίστοιχα.

Η νέα θαλάσσια σύνδεση θα προστεθεί στις ήδη προσφερόμενες συνδέσεις από τον Όμιλο Grimaldi μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, μέσω των εταιρειών του Ομίλου, Grimaldi Lines και Minoan Lines. Επί του παρόντος, η Grimaldi Lines προσφέρει καθημερινές αναχωρήσεις από Μπρίντιζι, Ηγουμενίτσα και Πάτρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, καθώς και μια εβδομαδιαία αναχώρηση για τη μεταφορά φορτίων στη γραμμή Γένοβα – Λιβόρνο – Κατάνια – Πάτρα.

Επιπλέον, η ελληνική θυγατρική της εταιρεία Minoan Lines, προσφέρει απευθείας συνδέσεις από Αγκώνα και Τεργέστη προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα, έξι και τρεις φορές την εβδομάδα αντίστοιχα, με τρία σύγχρονα πλοία, δύο εκ των οποίων, τα Cruise Europa και Cruise Olympia, είναι τα μεγαλύτερα cruise ferries της Μεσογείου με ικανότητα φόρτωσης 3.000 γραμμικά μέτρα φορτίου και δυνατότητα μεταφοράς 3.000 επιβατών το καθένα.

Τέλος, μέσω των ενδιάμεσων λιμανιών του Μπρίντιζι και της Κατάνια, οι μεταφορείς εμπορευμάτων θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν και άλλες δρομολογιακές γραμμές του Ομίλου Grimaldi, ο οποίος συνδέει τη Σικελία, τη Μάλτα και τη Λιβύη. Μέχρι στιγμής, ο Ναπολιτάνικος Όμιλος προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το Μπρίντεζι προς την Κατάνια, τέσσερις από την Κατάνια προς τη Μάλτα και μία από τη Μάλτα προς τη Λιβύη (Τρίπολη, Al Khoms).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023