Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη με τη Levante Ferries
Ακτοπλοΐα

Σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη με τη Levante Ferries

Το 'Smyrna di Levante' αυτήν την περίοδο δέχεται ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, με τις εργασίες να είναι σε τελικό στάδιο.

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, θα ξεκινήσει από τη Levante Ferries μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes.gr, η Σμύρνη θα συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, με το ΕΓ/ΟΓ “Smyrna di Levante”, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, μεταφέροντας με το πλοίο επιβάτες και εμπορεύματα σε αυτή τη θαλάσσια γραμμή φιλίας, όπως έχει ονομαστεί και ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για τις εμπορευματικές μεταφορές αλλά και την τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το “Smyrna di Levante” αυτήν την περίοδο δέχεται ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, με τις εργασίες να είναι σε τελικό στάδιο. Το πλοίο θα αποπλέει απόγευμα από τη Σμύρνη για να βρίσκεται το πρωί της επομένης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς θα συμβαίνει και με τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη. Το Smyrna di Levante, στο πλαίσιο των επιδοτούμενων γραμμών , μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα “πιάνει” και Μυτιλήνη, στάση της οποίας η επανάληψη θα εξαρτηθεί από την επαναπροκήρυξή της από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η νέα γραμμή αποτελεί την πρώτη διεθνή για τη Levante Ferries, μία ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2015 σε δρομολόγια στο Ιόνιο. Η επένδυση ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ περίπου.

Το Smyrna di Levante, μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μ., θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 55 φορτηγά των 16 μέτρων (ΤIR), 930 επιβάτες ενώ διαθέτει 77 καμπίνες επιβατών με 210 κλίνες. Το πλοίο θα ταξιδεύει με ταχύτητα 18,5-19 κόμβων/ ώρα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες.

Όσον αφορά στους ναύλους, η εταιρεία υπόσχεται ένα πολύ ανταγωνιστικό εισιτήριο/κόμιστρο, η τιμή του οποίου δε θα ξεπερνάει το κόστος μετάβασης από τη Θεσσαλονίκη σε ένα ελληνικό νησί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024