Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνέχιση των παρεμβάσεων της ΠΝΟ σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα
Ακτοπλοΐα

Συνέχιση των παρεμβάσεων της ΠΝΟ σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα

Τη συνέχιση των συνδικαλιστικών της παρεμβάσεων στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προγραμματίσει για σήμερα να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Aqua Maria” της ΝΕL (που έχει δρομολόγιο στις 15.00 από Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο), προκειμένου να ενημερωθούν αν τα πλήρωμά του έχει εξοφληθεί και σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε απαγόρευση επιβίβασης επιβατών στο πλοίο.

Χθες στο λιμάνι του Πειραιά, εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, καθώς οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, δεν επέτρεψαν την επιβίβαση επιβατών σε δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” της εταιρείας LANE, που έχει προγραμματισμένο νέο δρομολόγιο για αύριο στις 17.00 για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο και το πλοίο “Αγ. Γεώργιος” της κοινοπραξίας “Παναγία η Οδηγήτρια” που έχει και αυτό προγραμματισμένο δρομολόγιο για αύριο στις 14.55 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο.

Χθες το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων υπενθύμισε ότι οι ναυτικοί είναι σε πολιτική επιστράτευση και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο συλλήψεων και ποινικών διώξεων.

“Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων σαφώς και δεν πρέπει να έχουν αποδέκτη τους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους αλλά θα πρέπει να στρέφονται ενάντια σε αυτούς που δημιούργησαν ή και καλύπτουν με τη στάση τους το όλο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι σαφές ξεκάθαρο και αμείλικτο: Ποιοι θα πρέπει άραγε να διωχτούν; Αυτοί οι οποίοι δουλεύουν νυχθημερόν, δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους ή αυτοί που αρνούνται να τους πληρώσουν επί μήνες;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και μία: Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να παρέμβουν ουσιαστικά και να εφαρμόσουν το νόμο και την εργατική νομοθεσία. Η ΠΝΟ δηλώνει και πάλι ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις και τον αγώνα της για την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024