Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΑγία Μαρίνα Ρόδου: Έβαλαν μεταλλικές ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα (όπως και… πέρυσι)
Θαλάσσιος τουρισμός

Αγία Μαρίνα Ρόδου: Έβαλαν μεταλλικές ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα (όπως και… πέρυσι)

rodos

Κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου Ρόδου ανακάλυψε παράνομες κατασκευές στην παραλία Αγία Μαρίνα, και προχωρά στην άμεση κατεδάφισή τους.

Χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στο 2ο χλμ Ρόδου- Καλλιθέας.

rodos

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: “Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται“.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες, (αριστερά το καλοκαίρι 2020, δεξιά το καλοκαίρι 2023) φαίνεται ξεκάθαρα στην Αγία Μαρίνα η επέκταση της επιχειρηματικής “ιδέας” (οι φωτογραφίες προέρχονται από χρήστες του Tripadvisor, που ούτε διανοούνται να καυτηριάσουν την παρανομία – μερικοί χαρακτηρίζουν θετικά μάλιστα τις κατασκευές μέσα τη θάλασσα ως “πρωτότυπη ιδέα”).

rodos

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024