Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων λόγω καυσίμων

Αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων λόγω καυσίμων

Από 8-12% ακριβότερα αναμένεται να πληρώνουν οι ταξιδιώτες τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την ώρα που στο πολιτικό πεδίο, επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος που καταργεί τα όρια ηλικίας…

Από 8-12% ακριβότερα αναμένεται να πληρώνουν οι ταξιδιώτες τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την ώρα που στο πολιτικό πεδίο, επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος που καταργεί τα όρια ηλικίας των πλοίων.

Οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής<...> της κοινοτικής οδηγίας που υποχρεώνει τα πλοία του κλάδου να χρησιμοποιούν νέες γενιές καυσίμων κίνησης που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να εφαρμοσθούν εντός των προσεχών ημερών, αφού οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη αποφασίσει να μετακυλίσουν στους επιβάτες το αυξημένο κόστος των νέων καυσίμων που καλούνται πλέον να χρησιμοποιούν.
Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες ζητούν από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, να παγώσει την εφαρμογή της οδηγίας ή να επιτρέψει για ένα χρονικό διάστημα τη χρήση και των δύο καυσίμων καθώς πολλά διυλιστήρια εμφανίζονται να μη διαθέτουν τις ικανές ποσότητες που απαιτεί η ακτοπλοΐα αυτή την περίοδο. Έντονη δε είναι και η κριτική που ασκούν αρκετοί ακτοοπλόοι στην κυβέρνηση για την απουσία της όταν ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024