Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιήμερη περιοδεία Βουλγαράκη σε νησιά του Αιγαίου
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Διήμερη περιοδεία Βουλγαράκη σε νησιά του Αιγαίου

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του σε νησιά του Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και ΝησιωτικήςΠολιτικής […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του σε νησιά του Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής<...>Πολιτικής κ. Χρήστο Κουρούση και την έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κα. Γρηγορία Πρωτολάτη, επισκέφθηκε χτες την Αντίπαρο, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κοινότητας κα. Βαρβάρα Μανέτα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Ενημερώθηκα από την κυρία Πρόεδρο της Αντιπάρου για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου και η Αντίπαρος να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Η Αντίπαρος είναι ένα καταπληκτικό νησί και πρέπει να βοηθηθεί. Aμεση προτεραιότητα και πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΥΕΝΑΝΠ είναι ο βιολογικός καθαρισμός και η αφαλάτωση. Ελπίζω σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις».

Κατά την πρώτη μέρα περιοδείας του ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε την Σχοινούσα, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Σκαρλάτο Θεοδόσιο και κατοίκους του νησιού. Μετά τη συνάντηση ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο και κατοίκους της Σχοινούσας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Διαπίστωσα από κοντά ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση, κάτι στο οποίο είχαμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκέται και το θέμα της υδροδότησης. Ένα θέμα που υπάρχει και πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της νέας προβλήτας για την κατασκευή της οποίας έχουν προκύψει διάφορα αρχαιολογικά ζητήματα. Τέλος ένα ακόμα πρόβλημα είναι αυτό της οδικής σύνδεσης. Το οδικό δίκτυο πρέπει να βελτιωθεί για να αναπτυχθεί το νησί. Είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα και ελπίζω πως με πολύ προσπάθεια όλα θα λυθούν».

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την Ηρακλειά όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Φάνη Γαβαλά και ακολούθως την Πάρο, όπου στο Δημαρχείο συναντήθηκε με τον Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα, την έπαρχο κα. Γρηγορία Πρωτολάτη και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Βλαχογιάννη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024