Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΙκανοποίηση ΕΕΝ για την εξαγγελία κατάργησης μέρους των υπέρ τρίτων μη ανταποδοτικών κρατήσεων
Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας

Ικανοποίηση ΕΕΝ για την εξαγγελία κατάργησης μέρους των υπέρ τρίτων μη ανταποδοτικών κρατήσεων

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, για την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ και αφορά στην κατάργηση μέρους των υπέρ τρίτων μη ανταποδοτικών κρατήσεων, που…

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, για την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη<...> γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ και αφορά στην κατάργηση μέρους των υπέρ τρίτων μη ανταποδοτικών κρατήσεων, που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο επιβατών και οχημάτων.

Αναταράξεις όμως θα υπάρξουν μεταξύ ΕΕΝ και ΠΝΟ, καθώς εταιρείες-μέλη της πρώτης δεν προτίθενται να υλοποιήσουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) (ΕΕΝ).

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, επικύρωσε τη σύμβαση ΣΕΕΝ-ΠΝΟ, η οποία προβλέπει αναδρομικές αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011 για μισθούς και για όλα τα επιδόματα των ναυτικών, με το σκεπτικό ότι όταν υπεγράφη το μνημόνιο συμφωνίας των δύο πλευρών ο ΣΕΕΝ εκπροσωπούσε την πλειονότητα του ακτοπλοϊκού κλάδου.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΕΝ, κ. Απόστολος Βεντούρης, σσ επιστολή του προς τον κ. Διαμαντίδη, είχε ζητήσει να μην προχωρήσει η έγκριση της συλλογικής σύμβασης και προειδοποιούσε με προσφυγή στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΕΕΝ δεν εκπροσωπεί την κρουαζιέρα ούτε και την ακτοπλοΐα.

Αναβολή της απεργίας της ΠΝΟ στις 18 Μαΐου
Δεν προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Μαΐου η ΠΝΟ, μετά την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη. Θα πραγματοποιήσει όμως 24ωρη απεργία στις 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024