Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗμερίδα από τους εταίρους του έργου “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” για το μέλλον του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού
Θαλάσσιος τουρισμός

Ημερίδα από τους εταίρους του έργου “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” για το μέλλον του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού

Διοργάνωση ημερίδας και του 1ου συμμετοχικού εργαστηρίου για το μέλλον του Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2022, στην Αθήνα.

Οι εταίροι του έργου “ΝΑΥΤΙΛΟΣ“, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό και Επενδυτικό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (EMFF), προσκαλούν τη “γαλάζια” κοινότητα να διερευνήσει το μέλλον του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού και να συζητήσει για τις τάσεις, τα καινοτόμα εργαλεία και τις προοπτικές διατομεακής συνεργασίας για βιωσιμότητα και αειφορία.

Αναλυτικότερα, στην ημερίδα που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens θα συζητηθούν καλές πρακτικές, σύγχρονες τάσεις και θα παρουσιαστούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της “γαλάζιας” ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συμμετοχικό εργαστήριο προόρασης (foresight workshop) για τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό με τίτλο “Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός το 2040: Επαγγέλματα, Δεξιότητες, Εκπαίδευση”. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων και απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό (επιχειρηματίες, managers, εκπαιδευτές ενηλίκων, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, εκπροσώπους φορέων, ΜΚΟ, κ.ά).

Το εργαστήριο διοργανώνεται με τον συντονισμό του δρ. Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλου, επικεφαλής Επιστημονικό Σύμβουλο Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και κάτοχο της έδρας UNESCO on Futures Research, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΠΡΑΞΗ.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Το εργαστήριο είναι στην ελληνική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/10/2023
02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023