Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςInternational Sea Tourism Festival: Αναδεικνύει την Ελλάδα στη Μεσόγειο
Εκδηλώσεις

International Sea Tourism Festival: Αναδεικνύει την Ελλάδα στη Μεσόγειο

Ιnternational Sea Tourism Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού στη Ρόδο (25-28 Οκτωβρίου 2024) προωθεί την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (International Sea Tourism Festival) διεξάγεται φέτος στη Ρόδο με τίτλο Go Blue – Go Green – Go Smart και αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη γιορτή για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024. Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλλει την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο και να ενισχύσει τις σχέσεις με τις χώρες της περιοχής. Στόχος είναι να συνεχίσει να αποτελεί θεσμό και να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό σε όλες τις μορφές του και τα επόμενα χρόνια.

Τα οφέλη για την χώρα από το International Sea Tourism Festival είναι πολλαπλά, καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός διαγράφει σταθερή αναπτυξιακή πορεία και το κοινό που τον επιλέγει ολοένα και αυξάνεται.

Μέσω της συμμετοχής εταιρειών yachting, κρουαζιέρας, ιστιοπλοΐας, καταδύσεων, θαλάσσιων σπορ και premium brands παγκόσμιου επιπέδου, το Νότιο Αιγαίο τίθεται στο επίκεντρο του θαλάσσιου τουρισμού, προσελκύοντας τουρίστες αντάξιους των ελληνικών προσδοκιών. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα παράλληλα happenings και το Οpen Αir Σεμινάριο με θεματολογία την γαλάζια οικονομία, την πράσινη μετάβαση και ανάπτυξη, αλλά και τις έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές αναμένεται να κλέψουν την παράσταση φέτος.

Με δήλωση του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρος τόνισε: “Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας περνάει και μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θεωρούμε την παρουσία – παρουσίαση των Δήμων – Περιφερειών – Επιμελητηρίων της χώρας επιβεβλημένη για την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Η πολυμορφικότητα του θαλάσσιου τουρισμού δίνει δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Σας περιμένουμε όλους στο Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 τον Οκτώβριο στη Ρόδο.”

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024