Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΚεφαλογιάννης: Ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία

Κεφαλογιάννης: Ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, συνήλθε χτες το Συμβούλιο Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα την Ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας περιήγησης- κρουαζιέρας από ελληνικά πλοία

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, συνήλθε χτες το Συμβούλιο Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα<...> την Ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας περιήγησης- κρουαζιέρας από ελληνικά πλοία.

“Η συνεδρίαση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας, ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και οι απόψεις – προτάσεις των συμμετεχόντων, που κατατέθηκαν, θα βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τη διαμόρφωση αποτελεσματικού πλαισίου μέτρων, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ελληνικής κρουαζιέρας”, αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι “η Ναυτιλία αποτελεί τον πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας και ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, τόσο στην Ελληνική ναυτεργασία, όσο και στην ίδια την οικονομία της χώρας”. “Ο παραγωγικός διάλογος”, σημείωσε ο Υπουργός, “με τη συμμετοχή όλων των φορέων και όλων των παρατάξεων των κομμάτων βοηθάει την κυβέρνηση και σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτύξει στη Βουλή των Ελλήνων τις προοπτικές εκείνες, που θα αναζωογονήσουν τον κλάδο της κρουαζιέρας”.

Ακόμα, ο κ. Κεφαλογιάννης, στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να σταθεί στο γεγονός ότι “οι Έλληνες κατείχαν παγκόσμια πρωτιά στην κρουαζιέρα με 22 κρουαζιερόπλοια, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, και εξέφρασε την ελπίδα με την συνεννόηση όλων των φορέων, δηλαδή της ναυτεργασίας, της εργοδοσίας και των πολιτικών κομμάτων να αναστηθεί η κρουαζιέρα, από την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά “έχουμε να ωφεληθούμε τα μέγιστα όλοι μας”.

Μάλιστα, ο Υπουργός τόνισε ότι “το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ναυτεργασίας και εργοδοσίας και όπου πρέπει να παρέμβει η πολιτεία, προσφέροντας υπηρεσίες και δείχνοντας την ευαισθησία της, είναι έτοιμη να το κάνει, ακόμη και επιδοτώντας κάποιες διαδικασίες”.

Στη συνέχεια απηύθυνε ειδική πρόσκληση στους επιχειρηματίες και στη Διεθνή Κοινότητα, που ασχολούνται με την κρουαζιέρα να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Υπουργείο, καθώς όπως είπε η χώρα μας έχει υποδομές για να αναθερμανθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας και εάν υπάρχουν χρήματα, μόνο ιδέες και συνεννόηση χρειάζεται.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Τζωάννος, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Βλάχος, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Ιωάννης Τραγάκης και Παναγιώτης Μελάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024