Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΚινέζικα κεφάλαια θα στηρίξουν τον ΟΛΠ

Κινέζικα κεφάλαια θα στηρίξουν τον ΟΛΠ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα, οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ, μέσα στα έξι επόμενα […]

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα, οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι<...> του Πειραιά θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ, μέσα στα έξι επόμενα χρόνια, αν τελικά η σύμβαση παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. στην Cosco Pasific πραγματοποιηθεί. Η Cosco Pasific Limited είναι θυγατρική της China Ocean Shipping (Group) Company.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Νοέμβρη μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του προέδρου της Κίνας κ. Χου Ζιντάο είχε υπογραφεί η σύμβαση Παραχώρησης του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων από τον ΟΛΠ στη Cosco.

Η σύμβαση διάρκειας 35 ετών, εξασφαλίζει ένα κατώτερο ύψος εσόδων για τον ΟΛΠ που υπολογίζεται στα 3,4 δισ. ευρώ στο βάθος της 35ετίας, ενώ τις ερχόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024