Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚύπρος: Συμμετοχή Αρχής Λιμένων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό συνέδριο STEAM
Λιμάνια

Κύπρος: Συμμετοχή Αρχής Λιμένων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό συνέδριο STEAM

Ο γενικός στόχος του προγράμματος STEAM είναι η αποτελεσματική διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην Ανατολική Μεσόγειο,

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου συμμετείχε σε ευρωπαϊκό συνέδριο στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου παρέστη και παρουσίασε το έργο σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Γερμανία ο Λειτουργός του Σταθμού Ναυσιπλοΐας κ. Στέλιος Κολόμβος. Το πρόγραμμα STEAM (Sea Traffic Management in the Eastern Mediterranean) ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει διάρκεια τρία χρόνια με ύψος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Διαρθρωτικά της Ταμεία το ένα εκατομμύριο ευρώ και σε αυτό συμμετέχουν η Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ίδρυμα RISE, ο Σύνδεσμος Ναυτιλιακών Πρακτόρων και οι εταιρείες CSCS, Delevant, Tototheo.

Σύμφωνα με τον κ. Κολόμβο, ο γενικός στόχος του προγράμματος STEAM είναι η αποτελεσματική διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην Ανατολική Μεσόγειο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με επιμέρους στόχους την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαφόρων λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών, την βελτιστοποίηση της ναυσιπλοΐας και την διευκόλυνση των θαλάσσιων μεταφορών σε μικρές αποστάσεις, την συλλογή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ναυσιπλοϊα, το περιβάλλον και την παρακολούθηση φορτίων, την εξασφάλιση δεδομένων υψηλής ποιότητας και δημιουργία νέων εργαλείων και υπηρεσιών σχετικών με τον κεντρικό στόχο του προγράμματος και την ανάπτυξη αποτελεσματικών συνεργειών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων ναυτιλιακών φορέων.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, ο Πρόεδρος Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού εξήρε την συμμετοχή του Λειτουργού της Αρχής στο ευρωπαϊκό συνέδριο τονίζοντας το γεγονός ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου αναβαθμίζει την παρουσία και συμμετοχή της σε μεγάλου βεληνεκούς προγράμματα, συνέδρια και διεθνή συμμετοχή που αφορά σε όλο το φάσμα των λιμενικών δραστηριοτήτων, της ψηφιοποίησης, της γαλάζιας οικονομίας και της πράσινης μετάβασης. Μέσω αυτής της εξωστρέφειας, συνέχισε ο Δρ. Στυλιανού, επωφελείται και ο Τόπος μας αφού καθιστούμε την παρουσία μας δεδομενή, προωθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αφορούν στη ναυτιλία και τις λιμενικές δραστηριότητες σε πλήρη συνέργεια με τα αρμόδια Υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και τους συνεργάτες μας στον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024