Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΟλοκληρώθηκε το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα

Ολοκληρώθηκε το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα, Ε.Σ.Π.Μ., το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Λαυρεωτικής, από τις 11-13 Μαΐου στο Λαύριο. Στόχος του Ε.Σ.Π.Μ., το οποίο […]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα, Ε.Σ.Π.Μ.<.>, το οποίο διοργανώθηκε<...> από το Δήμο Λαυρεωτικής, από τις 11-13 Μαΐου στο Λαύριο.
Στόχος του Ε.Σ.Π.Μ., το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη, είναι να προωθήσει τη συνεργασία και συνύπαρξη πόλεων με μαρίνα και να προσφέρει τη δυνατότητα να συζητηθούν από κοινού ζητήματα που διέπουν και επηρεάζουν το σχεδιασμό, την κατασκευή, και τη λειτουργία των μαρίνων στη χώρα μας και την Ευρώπη. Το επόμενο Ε.Σ.Π.Μ. πρόκειται να διοργανωθεί στη Γάνδη το 2002.
Κύριο αντικείμενο του 2ου Ε.Σ.Π.Μ. ήταν η ανάλυση από αξιόλογους ομιλητές των διαφορετικών προτύπων λειτουργίας, το περιβάλλον και οι παράκτιες περιοχές, η ενσωμάτωση της μαρίνας στις λειτουργίες της τοπικής κοινωνίας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση και λειτουργία των μαρίνων. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από το Δήμαρχο Λαυρεωτικής και τη διοίκηση της Olympic Marine το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της τοπικής μαρίνας που μετά από τη σωστή ιδιωτικοποίηση της έχει ενταχθεί πλήρως στη δημιουργική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και νέες θέσεις εργασίας στη μαρίνα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Επιπλέον, έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν οι Έλληνες Δήμαρχοι σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δήμων με Μαρίνα, A.E.M.A.<.>, έναν μη κερδοσκοπικό Ευρωπαϊκό οργανισμό ο οποίος αποσκοπεί στη διεύρυνση και ενδυνάμωση των θεσμικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Δήμων με μαρίνα. Από την Ελλάδα, μέλη της ΑΕΜΑ έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι Δήμοι Σκοπέλου, Ιτέας, Αλίμου και Αγ. Νικολάου αυξάνοντας τον αριθμό των Ελληνικών Δήμων που συμμετέχουν στην Ένωση στους εννέα. Οι Δήμοι Λαυρεωτικής, Καλύμνου, Κέρκυρας, Αβδήρων και Γλυφάδας είναι ήδη μέλη της Ένωσης.
Εκτός από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Δήμο Λαυρεωτικής, χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Olympic Marine, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Αγγελόπουλου, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, η Θαλάσσια Μηχανική Α.Ε. και ο Δήμος Κέας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024