Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠαπαρήγα: Οι κρουαζιέρες στο Αιγαίο… θα γίνουν!
Σκληρή ερώτηση Παπανδρέου προς Παπαρήγα για τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Παπαρήγα: Οι κρουαζιέρες στο Αιγαίο… θα γίνουν!

Βολές προς το ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην κα. Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε “με τη συμπεριφορά σας, αφαιρείτε εθνικό εισόδημα από τη χώρα και θέτετε υπό…

Βολές προς το ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός<...> Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην κα Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε “με τη συμπεριφορά σας, αφαιρείτε εθνικό εισόδημα από τη χώρα και θέτετε υπό απειλή τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας και στερείτε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, Ποιούς κοροϊδεύετε κ. Παπαρήγα, ποιος υποθάλπει κινητοποιήσεις στο λιμάνι εν μέσω τουριστικής περιόδου;”.

Η κα Παπαρήγα στην απάντησή της ανέφερε μεν ότι “βέβαια και μας ενδιαφέρει ο τουρισμός” όμως, εύλογα οι άνθρωποι του τουρισμού αναρωτιούνται πως αυτό εφαρμόζεται; Ήδη οι δήμαρχοι της Ύδρας και των Σπετσών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό των λιμανιών, δεδομένου ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού εξυπηρετούνται αποκλειστικά από την ακτοπλοϊα, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των επισκεπτών τους, ιδίως στην εποχή της κρίσης που ζούμε.

Επίσης, με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κ. Βασίλης Κορκίδης καταδίκασε τα πρόσφατα γεγονότα στο λιμάνι υποστηρίζοντας ότι πλήττουν καίρια τον ευαίσθητο τομέα της ακτοπλοΐας, οδηγούν σε συρρίκνωση τον τουρισμό και αναγκάζουν εκατομμύρια εμπορικές επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας, που βασίζονται στις καλοκαιρινές τουριστικές αφίξεις, να βάλουν `λουκέτο`. “Το τελευταίο που χρειαζόμαστε”, είπε ο κ. Κορκίδης, “είναι να επιβαρύνουμε με δικές μας ενέργειες την ήδη μειωμένη κίνηση και να στερούμε από την αγορά έσοδα που έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη”, υπογραμμίζοντας την άμεση συνάρτηση ανάμεσα στους κλάδος του εμπορίου και του τουρισμού.

Συνεχίζοντας η κα Παπαρήγα, αφού τόνισε ότι οι ναυτεργάτες από 120.000 έχουν μειωθεί στις 20.000 αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση που έχει μειωθεί, λέγοντας ότι “απ`αυτήν τη μείωση χτυπιούνται αυτοί που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, για τα οποία μάλιστα έχουν κάνει επενδύσεις και έχουν πάρει δάνεια για να τα φτιάξουν. Χτυπιούνται τα μικρά ξενοδοχεία, τα μικρά εστιατόρια, οι οικογενειακές ταβέρνες. Πριν απ`όλα χτυπιέται ο τουρισμός, γιατί δεν μπορεί να κάνει διακοπές ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Εσείς ενδιαφέρεστε για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οι κρουαζιέρες στο Αιγαίο και στο Ιόνιο με τα πλοία και τα κότερα και τα γιοτ θα γίνουν.

Εμάς όμως μας ενδιαφέρει η ελληνική οικογένεια, η εργατική, λαϊκή οικογένεια. Αυτή έχει τη δυνατότητα να κάνει τουρισμό; Αυτή η οικογένεια άφηνε λεφτά από τα φαγητά στις ταβέρνες, και το μεσημέρι και το βράδυ. Ακόμα και όταν μαγείρευαν μέσα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αγόραζαν από την ντόπια λαϊκή αγορά και από τα ντόπια μαγαζιά, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι οι τιμές στα προϊόντα σε όλα τα νησιά είναι πέντε φορές πάνω απ` ό,τι είναι την υπόλοιπη εποχή.

Θα μετρήσουμε τι απώλειες έχει αυτός ο τουρισμός και για τους μικρούς επιχειρηματίες; Κόψατε το δελτίο κοινωνικού τουρισμού πάνω από το 50% σε αυτούς που το έπαιρναν, αυτά τα 500.000 – πόσα ήταν τα περασμένα χρόνια – όπου πήγαιναν ζευγάρια με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι και έκαναν μια βδομάδα διακοπές. Και αυτοί πήγαιναν να πιουν το ουζάκι τους στο μικρό μαγαζί του νησιού.

Λοιπόν, να το πούμε καθαρά: Εάν είναι να διαλέξουμε αν θα υπερισχύσουν οι μεγαλοξενοδόχοι και τα μεγάλα συγκροτήματα, εμείς λέμε ότι θέλουμε να υπερισχύσει το δίκαιο του εργαζόμενου, του μισθωτού και του μικροεμπορευματοπαραγωγού του μικρομάγαζου. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024