Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος Τουρισμός“Πτήσεις” στα βάθη των ωκεανών με την Virgin Oceanic

“Πτήσεις” στα βάθη των ωκεανών με την Virgin Oceanic

Μετά την κατάκτηση των αιθέρων με την Virgin Atlantic και τις άλλες αεροπορικές εταιρείeς του Virgin Group, και του διαστήματος με την Virgin Galactic, τώρα ήρθε η ώρα ο Richard […]

Μετά την κατάκτηση των αιθέρων με την Virgin Atlantic και τις άλλες αεροπορικές εταιρείeς του Virgin Group, και του διαστήματος με την Virgin Galactic, τώρα ήρθε η ώρα<...> ο Richard Branson να κατακτήσει και τους ωκεανούς με την Virgin Oceanic.

Η νέα καινοτομία του δαιμόνιου επιχειρηματία στο χώρο των ταξιδιών είναι τα υποθαλάσσια ταξίδια στα βάθη των ωκεανών με το ειδικα΄κατασκευασμένο γι αυτό το σκοπό υποβρύχιο στο οποίο θα είναι συγκυβερνήτης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πέντε καταδύσεις έχουν προγραμματιστεί σε αυτή την διετία όπου το Virgin Oceanic θα μεταφέρει εικόνες στο Google Earth αλλά και δείγματα σε επιστήμονες από ανεξερεύνητα σημεία του πλανήτη.

Η πρώτη κατάδυση θα γίνει με κυβερνήτη του μονοθέσιου υποβρυχίου τον Chrish Welsh, στην τάφρο τον Μαριανών στον Ειρηνικό που αποτελεί το βαθύτερο σημείο του πλανήτη με βάθος 11.033 μέτρων. Στην δεύτερη κατάδυση στην Τάφρο του Πουέρτο Ρίκο, στα 8.605 μέτρα, κυβερνήτης θα είναι ο ίδιος ο Richard Branson.

Το πέντε μέτρων υποβρύχιο θα είναι το πρώτο που θα καταδυθεί σε τέτοια βάθη κάνοντας περιήγηση σε αντίθεση με το βαθυσκάφος Trieste το οποίο το 1960 καταδύθηκε στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών αλλά αναδύθηκε αμέσως.

Το υποβρύχιο με το όνομα “Necker Nymph” είναι φτιαγμένο για να αντέχει σε πίεση 1000 ατμόσφαιρων, 1500 φορές περισσότερη από ότι ένα αεροσκάφος, έχει αυτονομία 24 ωρών και μοπρεί να καλύψει μία απόσταση 10 χιλιομέτρων πριν αναδυθεί. Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, ανθρακονήματα και χαλαζία. Το κόστος του μαζί με το καταμαράν που το συνοδεύει ακτιμάται στα 17 εκατομύρια δολάρια.

Ο Branson εξευρευνώντας τα πέντε βαθύτερα σημεία του πλανήτη ευελπιστεί ότι θα καταρρίψει έως και 30 παγκόσμια ρεκόρ, ενώ στα σχέδιά του είναι η κατασκευή ενός μεγαλύτερου υποβρυχίου για υποθαλάσσια ταξίδια με εύπορους τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024