Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΤο κρουαζιερόπλοιο AIDA αλλάζει Home Port, από το Ηράκλειο στην Αττάλεια
Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής

Το κρουαζιερόπλοιο AIDA αλλάζει Home Port, από το Ηράκλειο στην Αττάλεια

Σύμφωνα με στοιχεία από τις ελληνικές υπηρεσίες, το κρουαζιερόπλοιο AIDA, σημαίας Ιταλίας, τα τελευταία 8 χρόνια είχε ως Home Port (λιμένα εκκίνησης κρουαζιέρας) το Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, για την καλύτερη […]

Σύμφωνα με στοιχεία από τις ελληνικές υπηρεσίες, το κρουαζιερόπλοιο AIDA, σημαίας Ιταλίας, τα τελευταία 8 χρόνια είχε ως Home Port<...> (λιμένα εκκίνησης κρουαζιέρας) το Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, δεδομένου του μεγάλου αριθμού καταπόπλων, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ ΑΕ) πέρυσι (2009) προέβη στην κατασκευή ειδικού στέγαστρου για τις ανάγκες των επιβατών μέχρι να περαιωθεί ο σταθμός κρουαζιερόπλοιων. Η εταιρεία με επιστολή της ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου για τη συνεργασία και τις πρωτοβουλίες του.

Φέτος, για λόγους που δε σχετίζονται με τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα έχει ως Home Port την Αττάλεια της Τουρκίας, λόγω της καλύτερης εξυπηρέτησης που του παρέχει το αεροδρόμιο της Αττάλειας, σε σχέση με το αντίστοιχο του Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει τις διελεύσεις του από το Ηράκλειο και τους άλλους ελληνικούς λιμένες.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη των Λιμενικών Υποδομών, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) έχει υποβάλει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησης για έργα Υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν το ΕΣΠΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024