Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες Μεταφορές“Water Sports Certified Quality”, καινοτόμο σήμα πιστοποίησης ποιότητας από την ΤUV Austria Hellas
Θαλάσσιος τουρισμός

“Water Sports Certified Quality”, καινοτόμο σήμα πιστοποίησης ποιότητας από την ΤUV Austria Hellas

Πρόκειται για το καινοτόμο – πανευρωπαϊκά – σχήμα, το οποίο δημιούργησε για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ η ΤUV Austria Hellas, με τη συνδρομή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού 'Safe Water Sports'.

Με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ, στοχεύοντας στην αύξηση της ασφάλειας και κατ’ επέκταση στη μείωση των ατυχημάτων, το καινοτόμο – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – σήμα πιστοποίησης “Water Sports Certified Quality”, συνεχίζει περαιτέρω την επιτυχημένη πορεία του, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Safe Water Sports”.

Το καλοκαίρι συνδυάζεται με τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Πόσο όμως ασφαλείς είμαστε;

Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη, ενώ ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα κατέχοντας την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στον κατάλογο των χωρών με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χλμ.), διαθέτοντας 2.500 νησιά, θεωρείται – και είναι – παράδεισος θαλάσσιων διακοπών. Κάθε χρόνο όμως καταγράφονται κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Θύματα συνήθως τουρίστες, Έλληνες και αλλοδαποί.

Με την εφαρμογή πιστοποιημένης ποιοτικής παροχής υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ – μέσω του καινοτόμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σήματος πιστοποίησης “Water Sports Certified Quality” – αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας και κατ’επέκταση μειώνονται τα ατυχήματα.

Πρόκειται για το καινοτόμο – πανευρωπαϊκά – σχήμα, το οποίο δημιούργησε για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ η ΤUV Austria Hellas, με τη συνδρομή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Safe Water Sports”.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε δειλά και σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκε και με σκεπτικισμό. Παρόλα αυτά μετά από τέσσερα χρόνια δραστηριοποίησης κερδίζει συνεχώς έδαφος, αυξάνει τον αριθμό των πρεσβευτών της, καθώς γίνεται ολοένα πιο αντιληπτή η πραγματική και άμεση αξία της τόσο στους επαγγελματίες του χώρου (επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ, ξενοδοχεία, tour operators, παρόχους in-destination services κλπ.), όσο και στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο αναζητούν τις σημαίες αναγνώρισης των πιστοποιημένων “Water Sports Certified Quality” επιχειρήσεων σε Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Κρήτη, και Αττική.

Η ύπαρξη του σήματος συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, κάτι το οποίο είναι διαχρονικά ζητούμενο από το σύνολο των παραγόντων του ελληνικού τουρισμού και μπορεί ν΄ αποτελέσει εργαλείο περαιτέρω προώθησης, όχι μόνο των επαγγελματιών που θα επιλέξουν να πιστοποιηθούν, αλλά και της χώρας γενικότερα.

“H ΤUV Austria Hellas πιστή στην αξία της πιστοποίησης πιστεύει ότι το Σήμα “Water Sports Certified Quality” θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της χώρας μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού για τα θαλάσσια σπορ, μειώνοντας τα ατυχήματα, και θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ”, δήλωσε ο CEO της TUV Austria Hellas,  κ. Ι. Καλλιάς.

“Στόχος του Safe Water Sports είναι να κάνουμε τις ελληνικές θάλασσες υπόδειγμα ασφάλειας και οργάνωσης σε όλο τον κόσμο και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με βασικό μέλημα την ενίσχυση της πρόληψης”, δηλώνει ο πρόεδρος του Safe Water Sports, κ. Π. Πασχαλάκης.

Η εφαρμογή του προτύπου από τις επιχειρήσεις Water Sports Centers βοηθά:

  • Στη μείωση των ατυχημάτων
  • Στην ενίσχυση και υποστήριξη του Branding και της εμπορικής αξίας της επιχείρησης μέσα από το σήμα της πιστοποίησης
  • Στην προβολή της ποιότητας των υπηρεσιών της επιχείρησης παροχής θαλάσσιων σπορ, μέσω της αναγνωρισιμότητας από τους χρήστες,
  • Στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024