Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤο Trimaran IDEC SPORT επισκέπτεται την Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project
Υποδομές

Το Trimaran IDEC SPORT επισκέπτεται την Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Την περιβαλλοντική πολιτική της μαρίνας Φλοίσβου υπογραμμίζει η επίσκεψη του Trimaran IDEC SPORT.

Πρόσφατα, η Μαρίνα Φλοίσβου φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την άφιξη του σκάφους Trimaran IDEC SPORT, στο πλαίσιο του προγράμματος THE ARCH “The European Event to Accelarate the Green Transition”. Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων αναφορικά με την κινητικότητα, τη βιομηχανία, την ενέργεια, την αστική ανάπτυξη, τα τρόφιμα και τη γεωργία. Το πρόγραμμα ARCH στοχεύει στην προβολή 100 καινοτόμων Ευρωπαϊκών λύσεων που θα επιταχύνουν την υλοποίηση της οικολογικής μετάβασης.

Η στάση στην Ελλάδα ήταν η 7η  του προγράμματος (από τις 10 που θα πραγματοποιηθούν) και στην οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν από τον κ. Σταύρο Κατσικάδη, Managing Director της LAMDA Marinas Investments, και πρόεδρο της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος, οι έξυπνες και βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζει η Μαρίνα Φλοίσβου, όπως: η προμήθεια του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η εγκατάσταση δικτύου σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων και η προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το κοινό, στον τομέα της «πράσινης» μετάβασης για τις μαρίνες.

Ο κ. Κατσικάδης υπογράμμισε, επίσης, πως στα επόμενα δύο έτη η Μαρίνα Φλοίσβου, θα μετατραπεί σε πρότυπο κέντρο καινοτομίας, καθώς τα αναπτυξιακά έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2024 περιλαμβάνουν την εγκατάσταση δικτύου 5G και οπτικών ινών, την επέκταση του δικτύου σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης σε χώρους στάθμευσης και σε προβλήτες, αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ώστε να παραχθεί σημαντική ποσότητα ρεύματος. Άμεσο στόχο αποτελεί επίσης τόσο η εκπαίδευση, όσο και η προσέλκυση εργατικού δυναμικού στις μαρίνες, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ι. Φωστηρόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο Γάλλος υπουργός μεταφορών κ. Clément Beaune,  ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Patrick Maisonnave, εταίροι της Μαρίνας Φλοίσβου.

Την επόμενη μέρα της εκδήλωσης (9 Μαΐου) ακολούθησε επίσκεψη στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης από την ομάδα The Arch, καθώς και δεξίωση στη Γαλλική Πρεσβεία/Κατοικία, ενώ στις 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της ομάδας για τη Μάλτα, την 8η στάση του προγράμματος. Τέλος, μίλησε για συνέργειες με το “Ελληνικό”, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024