Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ Durres Yachts and Marina στην Αλβανία θα αλλάξει τα δεδομένα στο yachting
Μαρίνες

Η Durres Yachts and Marina στην Αλβανία θα αλλάξει τα δεδομένα στο yachting

H Durres Yachts and Marina στην Αλβανία είναι μια επένδυση που αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο του yachting. Με κόστος επένδυσης 2,5 δισ. ευρώ, έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας τονίζοντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον κλάδο του yachting στην Αλβανία.

Η Durres Yachts and Marina της Αλβανίας δεν είναι απλώς άλλη μια μαρίνα. Είναι μια επένδυση που αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο του yachting, με το εκπληκτικό κόστος επένδυσης των 2,5 δισ. ευρώ, όταν το κόστος της επένδυσης στο Ελληνικό είναι της τάξεως περίπου των 8 δισ. ευρω. Η υπερσύγχρονη αυτή μαρίνα, που βρίσκεται 34 χιλ από τα Τίρανα, αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται την Αλβανία ως προορισμό για yacht και να βάλει τη χώρα στον χάρτη ως παίκτη παγκόσμιας κλάσης στον κλάδο.

H Durres Yachts and Marina είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, και της Eagle Hills εταιρείας επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Άμπου Ντάμπι. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Mohamed Alabbar, δήλωσε ότι «Αυτή η εξέλιξη είναι η κορυφή της πολυτελούς διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα φέρνει τεράστιες νέες επενδύσεις, υποδομές και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Αλβανία». Το έργο ξεκίνησε το 2013, με στόχο τη δημιουργία μιας μαρίνας παγκόσμιας κλάσης που θα κάλυπτε τις ανάγκες των ιδιοκτητών yacht και των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Μετά από χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, η μαρίνα άνοιξε τελικά το 2021 και έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή από την παγκόσμια κοινότητα του yachting.

Τι κάνει λοιπόν την Durres Yachts and Marina μια τόσο πρωτοποριακή επένδυση; Πρώτα και κύρια, είναι η κλίμακα του έργου, αφού δεν είναι απλώς μια μαρίνα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 12.000 πολυτελεί κατοικίες, πολυτελή ξενοδοχεία, βίλες κατοικιών, εστιατόρια, καταστήματα και άλλες ανέσεις. Η ίδια η μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 70 yachts, με μέγιστο μήκος 40 μέτρα, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες μαρίνες της περιοχής.

Επιπλέον, η Durres Yachts and Marina έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας. Η μαρίνα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, με χαρακτηριστικά όπως μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ηλιακούς συλλέκτες και φωτισμό LED. Η μαρίνα προσφέρει επίσης μια σειρά από υπηρεσίες και ανέσεις που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ιδιοκτητών yacht, όπως 24ωρη ασφάλεια, σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων, υπηρεσίες επισκευής σκαφών και υπηρεσίες θυρωρείου.

Αλλά ίσως η πιο σημαντική πτυχή των σκαφών και της μαρίνας του Δυρραχίου είναι οι δυνατότητές της να τονώσουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη βιομηχανία yacht στην Αλβανία. Η μαρίνα αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αποφέρει έσοδα για την τοπική οικονομία, καθώς και να προσελκύσει επενδύσεις από άλλες εταιρείες και κατασκευαστές. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υποδομών και υπηρεσιών, όπως εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής yacht , λέσχες σκαφών αναψυχής και άλλες ανέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του κλάδου.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου η Αλβανία να γίνει σημαντικός παίκτης στον κλάδο του yachting. Οι υποδομές της χώρας, ενώ βελτιώνονται, έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, ενώ υπάρχει έλλειψη έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού στον τομέα του yachting. Ωστόσο, η Durres Yachts and Marina είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις και να τονώσει την ανάπτυξη στον κλάδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024