Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜαρίνα Αργοστολίου: Ποιος είναι ο Προτιμητέος Επενδυτής
Θαλάσσιος τουρισμός

Μαρίνα Αργοστολίου: Ποιος είναι ο Προτιμητέος Επενδυτής

marina-argostoli

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την επικράτηση της Yacht Trade Consortium S.A. στον διαγωνισμό για τη λειτουργία της Μαρίνας Αργοστολίου. Η προσφορά περιλαμβάνει αναβάθμιση υποδομών και ανάπτυξη τουρισμού, με την παραχώρηση να εκτείνεται σε 40 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης.

To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, αποσφραγίστηκε η βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η εταιρεία Α1 Γιωτ Τρέιντ Κονσόρτιουμ ΑΕ (Yacht Trade Consortium SA) στον διαγωνισμό για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης για τη Μαρίνα Αργοστολίου. Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε 40 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 έτη κατά το μέγιστο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε τη βελτιωμένη προσφορά, η οποία περιλαμβάνει εφάπαξ τίμημα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ετήσιο αντάλλαγμα που ανέρχεται σε 1,9% επί των ακαθάριστων εσόδων από τη λειτουργία της Μαρίνας. Η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των υποδομών.

Η Μαρίνα Αργοστολίου βρίσκεται στον όρμο του Αργοστολίου, 11 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Κεφαλονιάς ‘Άννα Πολλάτου”. Η δυναμικότητά της ανέρχεται σε περίπου 170 θέσεις αναλόγως της διάταξης και του μεγέθους των σκαφών.

Δημιουργία πόλου τουρισμού και αναψυχής

Τα έργα ανάπτυξης αφορούν στη ριζική αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και επιπλέον την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας συμπεριλαμβανομένων κτιρίων και δρόμων, καθώς και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής και η ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής που θα συνεισφέρει συνολικά στην ανάδειξη του νησιού της Κεφαλονιάς.

Η Yacht Trade Consortium SA στοχεύει στη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού με μαρίνες υψηλών προδιαγραφών. Αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε πελάτες που ασχολούνται με το yachting, δημιουργώντας ένα ασφαλές, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους λάτρεις της θάλασσας, ενώ συγχρόνως ευθυγραμμίζει τη λειτουργία της με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ην. Εθνών (SDGs) εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024